Gedeeld:door in plaats van plus

Gedeeld:door in plaats van plus

Consudelen is het nieuwe consumeren. Wat zeg je? In deze nieuwe tijden zijn consumenten meer en meer actief op zoek naar oplossingen. De passieve consument is dood en begraven, de actieve versie is geboren.

i love eco blog, gedeeld door, delen,

Als je goed oplet, zie je het concept van consudelen of gezamenlijke consumptie regelmatig in je dagelijkse leven opduiken. Lenen, ruilen, delen en huren is vandaag de dag gemakkelijker dan kopen. Toegang hebben tot (het gebruik van) een product wordt dus belangrijker en waardevoller dan het product zelf te bezitten.

Kijk maar eens naar je omgeving. Wie deelt er zijn auto, wie deelt er een moestuintje of ruilt er groentjes, wie doet er aan kledingruil,…en ga zo maar door.

 

i love eco blog, gedeeld door, delen,

 

Het project Gedeeld:door van Netwerk Bewust Verbruiken wil mensen kennis laten maken én actief laten deelnemen aan de verschillende initiatieven rond consudelen.

Laat je inspireren door de initiatieven op hun website of stamp samen met je vrienden, buren een nieuw initiatief uit de grond en laat het weten! Want zelfs de kleinste actie kan al een groot verschil maken.

i love eco blog, gedeeld door, delen,

De eerstekomende actie die Gedeeld:door in het verschiet heeft is de Open Dag Samenhuizen dat dit jaar al aan zijn derde editie toe is. Neem eens een kijkje bij de woongemeenschappen die op 18 mei hun deuren openen voor het grote publiek. Wie weet bevalt samenhuizen je wel?

Vergeet de Facebook pagina van Gedeeld:door niet te liken voor de recentste deel-nieuwtjes!

Via onze vriend: Netwerk Bewust Verbruiken

Print Friendly, PDF & Email


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.