Gastblogger: Urban Fair

Gastblogger: Urban Fair

Helene van het creatief trend bureau Urban Fair gelooft in New Sustainability, wat staat voor duurzaam, stijlvol en urban leven. Het bureau spot een ander ritme, echte smaken en producten waar je hart sneller van gaan kloppen. Ze helpt ondernemers hun merk te verdiepen en hun assortiment te verduurzamen.
i-love-eco-blog_Gastblog_urban_Fair_H&M-concious

Helene is bovendien trendreporter en daarom volgens ons dé uitgelezen vrouw om de Conscious collectie van H&M eens uit te pluizen. Hier haar relaas…

FAST CONSCIOUS FASHION

Een ‘grootse’ lancering van de ‘Conscious Collection’. Een line up voor de H&M ‘Conscious Experience’ in hartje Kalverstraat Amsterdam en een H&M EXCLUSIVE binnen no time uitverkocht. Duurzaamheid is hot en bereikt langzaamaan de massa.

I love eco blog, Urban Fair, H&M concious, eco fashion

‘H&M Conscious collection’ & Exclusive Conscious Collection.

Met een voorliefde voor sustainable design en forward fashion mijd ik eerlijk gezegd al een tijdje de goedkope fashion retailers en de ‘disposable’ fashion’. Een jeans voor 19 euro, die de hele keten heeft doorlopen en de wereld is overgevlogen, kan simpelweg niet op een kwalitatieve eerlijke manier gemaakt zijn.
I love eco blog, Urban fair, eco fashion, H&M concious

Na het schrijven van mijn eerste blogbericht over de ‘ H&M Conscious Collection’, liep ik toch nieuwsgierig de H&M binnen om de veelbelovende duurzamere collectie te passen. Geen succes. Een geplunderde winkel, vieze paskamers, een slechte pasvorm en een kletsende medewerkster, die haar standaard antwoord klaar had ’als het er niet bij hangt, dan hebben we het niet’, deden mij teleurgesteld weer naar buiten lopen. Zonder ‘conscious collection’.
I love eco blog, eco fashion, urban Fair, H&M concious

Een nieuwe poging dit weekend, dit keer online. 4 april lanceerde H&M haar EXCLUSIVE Conscious Collection. Enthousiast kroop ik achter mijn laptop om mezelf te trakteren op dat zalmroze Hollywood style jurkje van 70 % biologisch katoen en 15 % zijde. UITVERKOCHT…. FAST CONSCIOUS FASHION!
i love eco blog, urban Fair, eco fashion, H&M concious

Van ‘disposable’ fashion naar een ander trendritme

Gelijk viel mijn oog op de MID SEASON SALE. De lente is nog niet eens begonnen en we hebben nu al weer 50 % korting op de lentecollectie?

Dynamiek in de mode is snel en interessant. Elke 6 weken nieuwe collecties en de laatste fashion items. Maar dit snelle ritme brengt ook een hoop verspilling met zich mee. Het duurzame initiatief van H&M is zeker en vast cool maar is het ook sustainable als er zoveel kleding ‘over’ geproduceerd wordt? Begint sustainability niet bij minder en beter produceren?

COS

Urban Fair gelooft dat een ander trend ritme en een veranderende fashion mentaliteit de sleutel is naar een echte duurzamere fashion keten. ‘Minder van meer en meer van beter’. Daarom houdt Urban Fair zo van het zusje van H&M, COS.

Met dit concept geeft de H&M group eigenlijk al een ander geluid. Met een stijlvolle ‘Timelessness’ collectie en onderscheidende trends focussen zij zich op kwalitatieve urban fashion. Kwalitatieve kleding die echte voldoening geeft en langer dan één seizoen meegaat.

Creative & sustainable fashion

H&M roept haar klanten zelfs op om oude kleding in te leveren of met een beetje creativiteit een nieuw leven te geven. Tijdens de Conscious Experience pimpte het kunstenaarsduo van het creatieve fashion label Päälä je oude kleding gratis  met een fantastische water based zeefdrukprint!
I love eco blog, Urban Fair, H&M concious, eco fashion

Met een 7-tal stevige doelstellingen op het gebied van verantwoorde partners, hergebruik, klimaat en ethisch handelen heeft H&M de verandering naar een ‘more sustainable fashion future’ ingezet.
i-love-eco-blog_Gastblog_urban_Fair_H&M-concious

Wil je meer lezen van Helene? Check dan snel haar blog voor de hótste én duurzaamste trends!
Beelden via Urban Fair, H&M

 

Print Friendly, PDF & Email


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.