Duurzaam Lifestyle Blog (Eco, Bio & Fairtrade!)

Vandaag is het Earth Hour!

Vandaag is het Earth Hour!

Draag je steentje bij en doof om 21u30 je lichten gedurende een uur! Samen ondernemen we hiermee een symbolische actie tegen de klimaatverandering.

In veel Afrikaanse landen is het licht uitdoen zelfs geen keuze. Betaalbare verlichting is er vaak een luxe omdat vervuilende olielampen voor ontelbare gezinnen het enige en te dure alternatief vormen.

Hier wil de actie SMS4LIGHT iets aan doen. SMS ‘Licht’ naar het nummer 9949 en schenk zo maandelijks een bijdrage van 2 euro. Hiermee voorziet de non-profitorganisatie Solar Zonder Grenzen de verarmde plaatselijke bevolking in Afrika van fatsoenlijk, betaalbaar én milieuvriendelijk licht.

Meer info via sms4light.be en earthhour.be

 

Print Friendly, PDF & Email

Related Posts

Trek de natuur in tijdens de Week van het Bos!

Trek de natuur in tijdens de Week van het Bos!

Op 14 oktober vragen de politici om onze stem, maar voel je vrij om daarna volmondig voor de natuur te kiezen! Kwestie van een beetje tot rust te komen na al dat verkiezingsnieuws. Fietsers, ruiters, kinderen, personen met een beperkte mobiliteit, vogelaars (nee hoor, dit […]

Print Friendly, PDF & Email
Binnen 7 dagen 40 dagen zonder vlees?

Binnen 7 dagen 40 dagen zonder vlees?

  Dagen Zonder Vlees is een campagne van de 23-jarige Alexia Leysen. De studente Theaterregie aan de Toneelacademie Maastricht lanceerde in 2011 een oproep via Facebook om samen met haar vegetarisch te vasten. Duizenden Vlamingen gingen toen de uitdaging aan en dit jaar zet ze alles op alles […]

Print Friendly, PDF & Email


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *