Het bos in, op zoek naar de grootste vliegenzwam!

Het bos in, op zoek naar de grootste vliegenzwam!

Afgelopen zondag trok I Love Eco het bos in, belofte maakt schuld. Samen genieten van de natuur is altijd een aanrader, maar in de herfst is het bos wondermooi! Wij kozen voor het Drongengoedbos in het Meetjesland, een bos dat bekend staat voor de prachtige paddestoelen die er groeien.

Ongelooflijk hoeveel mooie paddestoelen we ontdekt hebben! Als je je ogen opentrekt, kan je ze de kost geven met een hoop verschillende soorten. Elk gevonden paddestoeltje is een kiekje waard, maar we hebben ons wijselijk beperkt tot onze favorieten.

Fiere paddestoelen, roestige blaadjes en sappig mos zorgden voor een prachtig kleurenpalet. En kleine, kriele kikkertjes zorgden voor heel wat speelpret bij de kinderen. Probeer maar eens een kikker te vangen. Je zal zien dat er een aantal pogingen voor nodig zijn. En schrik niet van de decibels die ermee gepaard gaan. Tot zover de rust in het bos…

Maar de rust keerde gelukkig weer want van spelen krijg je honger. Picknickdekentje op de grond, gezin op het dekentje, vruchtjes in de mond. Meer moet dat niet zijn om de batterijtjes op te laden. En dan…weer op pad!

Onlangs deden Natuurpunt, Froggy & Dimitri Leue een oproep om op zoek te gaan naar de grootste vliegenzwam. Rood met witte stippen, je kent ‘em wel. Zoek ‘em snel, zo groot mogelijk en je maakt kans op een lichtgevend exemplaar voor bij je thuis. Bekijk hier welke prachtexemplaren er al gevonden zijn.

Wij hebben deze twee rare mijnheren in ieder geval niet gezien. En de vliegenzwam? Ook niet.

Tussen alle paddestoelen, kikkers en kabouters door, kwamen we ook De drongengoedhoeve tegen, een warme, gezellige plek!

Maar het allerleukste van onze dag was het samen maken van dit beeld, I Love Eco!

Beelden: gemaakt door I love eco in het Drongengoedbos & via: Natuurpunt

 

Print Friendly, PDF & Email


2 thoughts on “Het bos in, op zoek naar de grootste vliegenzwam!”

  • Wat leuke foto’s. Het weer viel percies goed mee bij jullie? Tja, hier in Brasschaat zitten er ook champignons in het overvloed. Naar mijn mening, meer dan andere jaren.

  • hallo Miriam, dank je wel! Lief! Ja, het was wel een beetje aan’t druppelen, maar in het bos voel je daar niet zoveel van natuurlijk. De bomen zijn de perfecte paraplu 😉
    Ah, meer ja? Was ik me niet van bewust…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.