I ♥ Eco & Druantia: detox peeling

I ♥ Eco & Druantia: detox peeling

I ♥ Eco slaat met Iris van Druantia de handen in elkaar voor een zalige DIY-reeks. Verwacht je elke maand aan een origineel receptje voor natuurcosmetica.

Met de lente in zicht wordt het tijd om je vermoeide wintergezicht een frisse touch te geven. Een zelfgemaakte peeling haalt je lentesnoet boven, dat wil zeggen: proper, fris en superzacht!I love eco blog, Druantia, Natuurcosmetica, zelf maken, diy, peelingHavermout-, rijst- en amandelmeel verwijderen zachtjes de dode huidcellen van het gezicht, stimuleren de bloeddoorstroming en zorgen voor een zijdezachte huid. Etherische olie van pompelmoes helpt om de afvalstoffen uit het lymfesysteem te elimineren.I love eco blog, Druantia, Natuurcosmetica, zelf maken, diy, peeling

Welk materiaal zet je klaar?
– een kommetje
– een lepel
– een weegschaal
– een afsluitbare pot van 100 gram
Welke ingrediënten heb je nodig voor 100 gram peeling?
– 25 gram havermoutmeel
– 25 gram witte klei
– 25 gram rijstmeel
– 7,5 gram amandelmeel
– 10 gram poeder van lavendelbloemen of rozenblaadjes
– 2,5 gram maanzaad
– enkele druppels Pompelmoes etherische olie
Hoe maak je de peeling?
Voeg alles, behalve de etherische olie, samen in een grote kom. Roer goed totdat je een homogeen geheel hebt. Voeg de druppels etherische olie toe en roer totdat alle klontertjes verdwenen zijn. Schep de massa over in een afsluitbare pot.
Gebruik: Neem 1 koffielepel peeling in je hand, meng met een kleine hoeveelheid water, kneed tot pasta en masseer zachtjes in circulaire bewegingen over het gezicht.
Bewaren: De droge peeling in de pot blijft 4 tot 6 maanden goed. Klaargemaakte natte peeling blijft 1 à 2 dagen goed in de koelkast.Alle gebruikte producten zijn ook te verkrijgen bij Druantia.Beelden: Steffi De Bie – I love eco
Print Friendly, PDF & Email


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.