I ♥ Eco & Druantia: DIY bruishartjes met mandarijn en roze glitters

I ♥ Eco & Druantia: DIY bruishartjes met mandarijn en roze glitters
I ♥ Eco slaat met Iris van Druantia de handen in elkaar voor een zalige DIY-reeks. Verwacht je elke maand aan een origineel receptje voor natuurcosmetica.
We startten de reeks met een DIY zuiverend gezichtsmasker. Niet alleen je snoetje verdient een natuurlijke verwenbeurt, ook je lijfje. Daarom leren we je vandaag bruisballen maken voor een kalmerend bad.
diy, natuurcosmetica, zelf maken, Druantia, I love eco, bruisballen, natuurlijk
Bruisende hartjes met Mandarijn en roze glitters
Mandarijn is een populaire geur en heeft een relaxerende en kalmerende werking. Ideaal voor een verwenavondje na een stressvolle werkdag. De kleurige mica geeft een extra glinsterend effect.
Welk materiaal heb je nodig om deze verwennende bruishartjes te preparen?
– een siliconen mal voor ijsblokjes of cupcakes
– een plastic sprayflesje
– een plastic kommetje (geen metaal)
– een houten lepel (geen metaal)
– eventueel handschoenen
Welke ingrediënten heb je voor 3 bruisende hartjes nodig?
– 2 eetlepels natriumbicarbonaat
– 1 eetlepel citroenzuur
– 1 eetlepel maïszetmeel
– 1 mespunt mica (mineraal kleurpigment), kleur naar keuze
– 10 druppels etherische olie, geur van mandarijn
– gedemineraliseerd water (gebruik bijvoorbeeld het restwater uit je condensatiedroogkast)
Hoe begin je eraan?
Vul het sprayflesje met gedemineraliseerd water. Voeg het natriumbicarbonaat, het citroenzuur, het maïszetmeel en de mica in de kom en roer tot een homogene massa zonder klonters. Spray voorzichtig 1 à 2 keer met het water op de mengeling. Roer voorzichtig totdat de druppels zijn opgenomen. Herhaal het sprayen en roeren totdat de mengeling gedeeltelijk blijft plakken aan je lepel. Voeg de druppels etherische olie toe en roer goed. Schep de mengeling uit en verdeel over de mal. Druk erg stevig aan. Zet de mal gedurende 24 uur op een droge, koele plaats zodat – in ons geval – de hartjes kunnen uitharden. Draai de mal na 24 uur om en vang de hartjes op. Vul je bad en laat er 1 hartje in. Stap in bad en geniet!
Tip 1: Spray niet teveel water ineens, want dan begint de mengeling te bruisen. En dat wil je nu nog niet. Heb je toch teveel water gesprayd, dan stop je het bruisen door extra maïzena toe te voegen en te roeren. Het kan zijn dat je bruishartje nu niet meer voldoende plakt. Be patient…
Tip 2 : Citroenzuur in pure vorm kan licht irriterend zijn voor de huid maar is onschadelijk in een bad met water. Citroenzuur tast metaal aan. Daarom gebruik je best een plastieken kommetje, een houten lepel en een siliconen mal.
Tip 3 : Als je deze DIY met je kinderen wil uitproberen, laat hen dan handschoenen dragen.
Tip 4: Bewaar je bruishartjes in huishoudfolie.
Alle gebruikte producten zijn ook te verkrijgen bij Druantia.
Beelden: I love eco
Print Friendly, PDF & Email


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.