I ♥ Eco & Druantia: DIY Christmas in a jar

I ♥ Eco & Druantia: DIY Christmas in a jar

I ♥ Eco slaat met Iris van Druantia de handen in elkaar voor een zalige DIY-reeks. Verwacht je elke maand aan een origineel receptje voor natuurcosmetica.diy, i love eco blog, Druantia, kerst in een pot, kerstkado, natuurlijk, natuurlijke geur

Kerstmis mag dan nog ver weg zijn, we voelen de sfeer toch al opkomen. Daarom inspireren we jullie nu graag al! Met kerstmis denk ik aan glühwein en speculaas met véél kaneel! Al deze geuren en smaken in één potje zijn dan ook hét ultieme kerstkado. Kerst in een potje, maar dan wel enkel om aan te ruiken. Probeer het gewoon zelf eens uit. Poepsimpel!

diy, i love eco blog, Druantia, kerst in een pot, kerstkado, natuurlijk, natuurlijke geur

Christmas in a jar

De fruitige geur van sinaas, de warme geur van kaneel, de zoete geur van kruidnagel en de verfrissende geur van steranijs geven samen een echte kerstsfeer. Makkelijk om te maken en leuk om te geven als kerstkadootje.

Wat heb je nodig voor dit originele kerstkadootje?

– een goed afsluitbare pot van 500 ml

Welke (liefst biologische) ingrediënten voorzie je?

– gedemineraliseerd water
– 2 à 3 sinaasappelen
– kruidnagels
– kaneelstokjes
– steranijs

Klaar in 1 – 2 – 3!

Snijd de sinaasappels in schijfjes en steek ze kriskras in de pot. Voeg er ook de kruidnagels, de kaneelstokjes en de steranijs aan toe. Vul de pot met gedemineraliseerd water. Sluit de pot goed af. Strikje er rond, leuk etiketje eraan en klaar!

Gebruik: Doe het deksel van de pot en zet de pot op een warmtebron (kookvuur, theewarmer, radiator,…) Hoe warmer het water in de pot wordt, hoe intenser en hoe sneller de ruimte gevuld  wordt met deze kerstmengeling! Zorg ervoor dat er steeds water in de pot zit, je kan het (troebele) water tot 3 maal toe vervangen door vers kraantjeswater.

Bewaren: 2 maanden

Alle gebruikte producten zijn ook te verkrijgen bij Druantia.

Beelden: I love eco

Print Friendly, PDF & Email


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.