I ♥ Eco & Druantia: DIY lipgloss

I ♥ Eco & Druantia: DIY lipgloss

I ♥ Eco slaat met Iris van Druantia de handen in elkaar voor een zalige DIY-reeks. Verwacht je elke maand aan een origineel receptje voor natuurcosmetica.

Met de feestdagen in aantocht kan je jezelf voorzichtig wagen aan een klein lipgloss-experimentje. Je hebt voldoende tijd om het uit te proberen! Ook gewoon leuk voor een happy-saturday-night-out!I love eco blog, Druantia, diy, lipgloss , zelf maken, natuurcosmetica

Hydraterende lipgloss met glittertjes

Wonderolie is een voedende natuurlijke basis voor je lippen. Mica is een pigment gemaakt van fijngemalen natuurlijke mineralen en zijn perfect te mengen voor elke gewenste kleur. Vitamine E verhoogt het vochtgehalte en geeft bescherming tegen UV stralen.

Wat heb je nodig om jouw eigen wondergloss te maken?

– een hittebron
– een klein glazen kommetje
– een lipgloss verpakking
– een kleine vijzel
– een naald om de vitamine E-capsules open te prikken
– een thermometer

Met welke ingrediënten maak je de gloss?

– 10 ml wonderolie (castorolie / ricinusolie)
– 1,5 mespunt mica pigmentpoeder
– 1 druppel etherische olie Mandarijn of Sinaasappel
– 2 capsules natuurlijke Vitamine E

Hoe begin je eraan?

Doe het pigmentpoeder in de vijzel en wrijf het goed fijn.
Zet een pot met warm water op het vuur en zet er een kleiner kommetje in. Doe de wonderolie in het kommetje en verwarm tot ongeveer 70° C. Haal het kommetje uit het water wanneer de gewenste temperatuur bereikt is.I love eco blog, Druantia, diy, lipgloss , zelf maken, natuurcosmetica
Giet de olie voorzichtig in de vijzel met het poeder en roer ondertussen goed. De warme olie zal het pigment langzaam opnemen. Er ontstaat een mooie gladde massa lipgloss. Prik de Vitamine E capsules open met een naald en voeg de vloeistof toe aan de lipgloss. Giet over in de verpakking en klaar!
I love eco blog, Druantia, diy, lipgloss , zelf maken, natuurcosmetica

Steffi’s tienerdochter was alvast content met haar nieuwe lipgloss!

Bewaren: 3 maanden

Opmerking: Dit recept lukt ook zonder de olie te verwarmen, maar dan moet je het pigment grondig en langdurig in de olie wrijven met de vijzel. Het pigment heeft een zeer fijne structuur en mengt daarom niet zo goed met olie. Daarom is het makkelijker om het pigment goed te vermengen met warme olie en fijn te wrijven. Simpelweg mengen en roeren is onvoldoende.

Alle gebruikte producten zijn ook te verkrijgen bij Druantia.

Beelden: I love eco

Print Friendly, PDF & Email


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.