I ♥ Ecotripping: terug thuis van Costa Rica

I ♥ Ecotripping: terug thuis van Costa Rica

De ecotrippende meisjes Evelien en Tine zijn terug thuis van hun reis naar Costa Rica. Maar dat betekent niet dat hun eco avontuur al voorbij is. Voor ze zich (héél binnenkort) op een nieuwe – ditmaal Europese – reis storten, komen ze even op adem in ons vertrouwde Belgenlandje. Tijd dus voor enkele vraagjes.ecotripping, costa rica, terug thuis

I ♥ Eco: Wat heeft het meeste indruk op jullie gemaakt in Costa Rica?
Evelien & Tine: “Ongetwijfeld de natuur. In de jungle voel je je heel klein tussen die eeuwenoude kanjers van bomen. Je kan niet anders dan diep respect voelen.”

Hoe eco zijn ze daar in Costa Rica?
“De mensen leven er meer in en met de natuur. De ecologische voetafdruk van de doorsnee Costa Ricaan is veel kleiner dan die van ons. Biologisch afbreekbare producten zijn er normaal en geen luxeproduct. Natuurlijk is niet iedereen perfect en is er zeker nog ruimte voor verbetering. Maar je voelt dat de ecologische gedachte bij velen leeft.”

Wat zijn jullie plannen nu?
“We gaan gewoon verder met Ecotrippen en bereiden nu onze volgende reis in het noorden van Europa voor. Ecotripping zal ook daarna blijven bestaan. Hoe en wat, dat weten we nog niet. Maar we zijn er zeker van dat we mensen willen blijven inspireren tot natuurlijker leven.”

Hebben jullie nog een laatste tip voor onze lezers?
“Als je plaats hebt, plant dan een boom. Liefst één waar je ook nog de vruchten van kan plukken. Een boom is iets prachtigs en hier in ons Belgenlandje hebben we er te weinig van. Probeer ook eens je eigen moestuintje aan te leggen en zoveel mogelijk lokaal te kopen. Je zal merken dat eigen groentjes en fruit zoveel beter smaken! En je hebt er geen verpakking en vervoer voor nodig. Weten waar je voedsel vandaan komt, is belangrijker dan we denken.”

Zijn jullie geïnspireerd door deze ecotrippers en hebben jullie ook nog kleine eco tips? Laat het ons weten want wij zijn benieuwd!

Print Friendly, PDF & Email


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.