Krachtvoer smaakt naar meer

Krachtvoer smaakt naar meer

We kondigden het al aan, het eerste foodfestival in België. De eerste editie van Krachtvoer is een feit. Ik was erbij en ik moet zeggen het was een topper, voor een foodie als mij. Maar ook non-foodies konden er terecht voor allerhande activiteiten met of over voeding.

I love eco blog Krachtvoer 3

Om wat energie op te doen om heel het Krachtvoer-parcours te doorlopen, waagde ik me aan stukje gembertaart van Tinsel

I love eco blog Krachtvoer 1

…met een versgebrouwen koffie van Normo.

I love eco blog Krachtvoer 2

En dan was het tijd voor de eerste docu van de dag The Initiated. Knap om te zien hoe de ambacht van voeding kweken en voeding bereiden door vakmannen, al dan niet verscholen in een uithoek, over heel de wereld in ere wordt gehouden. Het begint met het stuk grond  en het eindigt als smaakvol gerecht op je bord. Dankzij hun vakkennis en hun liefde voor wat de natuur ons biedt. Na de film interviewde Dorien Knockaert chef Kobe Desramaults over dit thema.

I love eco blog Krachtvoer 4

Ik moet eerlijk zeggen dat ik nogal lang rond de Meteor Foodtruck heb gehangen…

I love eco blog Krachtvoer 6

Voor de geuren, voor het zicht van de mooi afgewerkte bordjes die de mobiele toonbank passeerden…

I love eco blog Krachtvoer 7

En om zelf te proeven natuurlijk! Ik ging voor een hapje met traag gegaarde rillettes van varken met zuurdesembrood. Mmm!

I love eco blog Krachtvoer 8

En dit met een glaasje natuurwijn van Terrovin! Heerlijk.

I love eco blog Krachtvoer 9

Of ik dankzij de cocktailtasting effectief een betere cocktailmaker ben geworden, betwijfel ik. Het shaken laat ik aan de professionals van Jigger’s over. Zij schotelden ons een reeks ongewone cocktails voor, zoals deze East India Cocktail.

I love eco blog Krachtvoer 10

En als uitsmijter keek ik naar de prachtige documentaire Oma & Bella, Alle Dagen Honger’s favoriet en nu ook de mijne!

I love eco blog Krachtvoer 11

Krachtvoer smaakt naar meer! Laat maar komen die tweede editie!

 

Beelden: Wendy Kegels

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.