Krachtvoer smaakt naar meer
We kondigden het al aan, het eerste foodfestival in België. De eerste editie van Krachtvoer is een feit. Ik was erbij en ik moet zeggen het was een topper, voor een foodie als mij. Maar ook non-foodies konden er terecht voor allerhande activiteiten met of over voeding.
Om wat energie op te doen om heel het Krachtvoer-parcours te doorlopen, waagde ik me aan stukje gembertaart van Tinsel…
…met een versgebrouwen koffie van Normo.
En dan was het tijd voor de eerste docu van de dag The Initiated. Knap om te zien hoe de ambacht van voeding kweken en voeding bereiden door vakmannen, al dan niet verscholen in een uithoek, over heel de wereld in ere wordt gehouden. Het begint met het stuk grond en het eindigt als smaakvol gerecht op je bord. Dankzij hun vakkennis en hun liefde voor wat de natuur ons biedt. Na de film interviewde Dorien Knockaert chef Kobe Desramaults over dit thema.
Ik moet eerlijk zeggen dat ik nogal lang rond de Meteor Foodtruck heb gehangen…
Voor de geuren, voor het zicht van de mooi afgewerkte bordjes die de mobiele toonbank passeerden…
En om zelf te proeven natuurlijk! Ik ging voor een hapje met traag gegaarde rillettes van varken met zuurdesembrood. Mmm!
En dit met een glaasje natuurwijn van Terrovin! Heerlijk.
Of ik dankzij de cocktailtasting effectief een betere cocktailmaker ben geworden, betwijfel ik. Het shaken laat ik aan de professionals van Jigger’s over. Zij schotelden ons een reeks ongewone cocktails voor, zoals deze East India Cocktail.
En als uitsmijter keek ik naar de prachtige documentaire Oma & Bella, Alle Dagen Honger’s favoriet en nu ook de mijne!
Krachtvoer smaakt naar meer! Laat maar komen die tweede editie!