Mmm, amandelsoesjes

Mmm, amandelsoesjes

Met de biologische amandelmelk van Provamel maak je deze heerlijke amandelsoesjes in een wip en een knip! De melk, die niet gemaakt is van de traditionele koemelk maar van amandelen, is gluten- en lactosevrij, kosher, vet- en suikerarm. Natuurlijk gezond!

Wie nog op zoek is naar een origineel dessertje als perfecte afsluiter van een etentje, trekke die keukenwanten aan en give it a try!

Wat heb je nodig om deze heerlijke amandelsoesjes voor 6 van je lieve vriend(-inn)en te kunnen maken? Want enkel wie braaf is, krijgt…

– 1 dl water
– 50 g Provamel Bakken en smeren
– 75 g bloem
– 3 bio-eieren
– 1/2 l Provamel Amandelmelk
– 50 g vanillepudding poeder
– 60 g suiker

Hoe begin je eraan?

Voor het soezendeeg…

Verwarm het water en smelt er de Bakken en smeren in. Voeg de bloem toe en laat goed drogen op het vuur. Stevig roeren om aanbakken te voorkomen. Wanneer het mengsel goed droog is, neem je het van het vuur en klop je de eieren erdoor. Laat ongeveer 1 uur rusten. Vul nu een spuitzak met dit soezendeeg en spuit het in langwerpige soezen op een bakplaat met bakpapier. Spuit de vormen niet te dicht op elkaar, omdat ze tijdens het bakken opzwellen. Bak ongeveer 20 à 25 minuten in een op 200°C voorverwarmde oven of tot ze gaar en lichtbruin zijn en lekker luchtig aanvoelen. Laat goed afkoelen op een rooster voor je ze vult met de amandel-vanillepudding…

Voor de amandel-vanillepudding…

Los het vanillepoeder op in een klein beetje Amandelmelk. Kook de rest van de Amandelmelk samen met de suiker. Voeg nu al roerend het vanillemengsel toe en laat even doorkoken. Giet in een kom en laat afkoelen.

En nu, vullen maar die soezen!

Heb je de smaak te pakken? Check dan welke vegetarische recepten je nog wil uitproberen…En laat ons weten welke lekkere en evenwichtige maaltijd je als ontbijt, lunch of diner hebt klaargemaakt!

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwe Provamel-producten? Check dan snel hun Facebook-pagina!

Print Friendly, PDF & Email


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.