Duurzaam Lifestyle Blog (Eco, Bio & Fairtrade!)

Op bezoek bij De Moestuin Volgens Wim

Op bezoek bij De Moestuin Volgens Wim

I Eco was van de partij op de persvoorstelling van het tweede seizoen van De Moestuin Volgens Wim. De Bruggeling heeft een terrasmoestuin aangelegd, in de kantoren van Vier “want dat mag van onze baas“.

Wimm

Nu wil hij het volk warm maken om zo’n eigen terrastuin aan te leggen. Ik heb er goesting in, maar mijn terras staat helaas al overvol. Als op jouw terras enkel onkruid en een verloren gewaaid blad ligt, maak er dan als de bliksem een moestuin van om U tegen te zeggen!

Terras

Want met het viaduct van Vilvoorde op de achtergrond bloeit de moestuin van Wim op z’n weelderigst. Niets houdt je tegen om bonen, maïs, pompoenen, rode biet, selder, venkel, kool, prei, erwtjes, courgettes, broccoli, tomaten en nog veel meer te houden op je terras.

Kom+tom

En het moet gezegd, de vérse groentjes smaken véél beter dan wanneer je ze uit de supermarkt plukt. Sappig, maar niet waterachtig, vast maar niet melig. Kortom, een smaakbom! Links zie je een lekkere citroenkomkommer en rechts een verleidelijke coeur de boeuf tomaat.

Patatt

Patatten in alle soorten, kleuren en vormen. Er bestaat zelfs een heuse Potato Day in Groot-Brittannië. Rechtstreeks vanuit Engeland, in de Vilvoordse grond, op m’n bord, gebakken in ganzenvet met rozemarijn. Meer moet dat echt niet zijn. Aanrader voor een snelle hap, gebruik jonge patatjes.

Comp2

Wie dacht dat tuinkruiden de gebruikelijke oregano, basilicum, rozemarijn en tijm zijn, mag nog eens raden. Het paarse bloempje is eetbaar en heet komkommerkruid. Proeft een beetje naar…ja hoor…komkommer, lekker fris in een slaatje.

Comp1

Al overtuigd?

WimComp

“Mijn vader heeft me de liefde voor de moestuin bijgebracht. Toen ik later een volkstuintje in Brugge huurde, heb ik pas echt geleerd hoe je een moestuin moet onderhouden. Het “tuintje” was 200 m² groot, dus het was zwoegen geblazen. M’n rechterburen hadden een bioveldje, m’n linkerburen een gewoon veldje. Van hen heb ik veel bijgeleerd. Bijvoorbeeld dat een heuse stadstuin op een terras creëren niet vergezocht is!”

In een terrastuin moet je in 3D denken, da’s de basis voor z’n ambitieuze project. Laat je vooral inspireren!

Wat wil jij in je moestuin planten?

 

Beelden: Wendy Kegels

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Related Posts

Win 1 van de 3 boeken “De Tuindokter”

Win 1 van de 3 boeken “De Tuindokter”

Heb je thuis een leuke tuin, een gezellig terras vol planten of enkel een bloembak op je vensterbank staan? Wil je jouw planten zo goed mogelijk kunnen verzorgen én wil je ze kunnen genezen als ze ziek zijn? Dat kan met de tips van De […]

Print Friendly, PDF & Email
De wonderlijke tuinen van Weleda – pt 1

De wonderlijke tuinen van Weleda – pt 1

Onlangs kreeg ik de kans om de tuin van Weleda te bezoeken in Zoetermeer. Ik ontdekte dit pareltje ergens in een industrieterrein. Voorbestemd als industriegrond, maar oh zo mooi! Je zou er stil van worden (en dat werd ik ook). Temidden van al dit moois […]

Print Friendly, PDF & Email


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *