Recept: plantaardige pannenkoekentaart (& give-away)

Recept: plantaardige pannenkoekentaart (& give-away)

Eén van mijn lievelingsboeken als kind was ‘Pannenkoekentaart’ met Opa Petson in de hoofdrol. Opa Petson wil pannenkoeken bakken en moet hiervoor naar de winkel, maar komt voordat hij wil vertrekken heel de tijd obstakels tegen. Wat heb ik met dat boek gelachen vroeger!

Ik was daarnet pannenkoekentaart aan het bakken, zonder eieren en zonder koemelk. Heel de tijd moest ik denken aan de obstakels die Opa Petson moest overwinnen om toch maar aan eieren en melk te geraken. Gelukkig ging het hier veel vlotter.

Voor mijn eigen pannenkoekentaart-recept kreeg ik een pannenkoekenpan van GreenPan. De pannen van dit Belgische merk onderscheiden zich door hun thermolon-laag in plaats van de klassieke teflon-laag, waar we intussen van weten dat ze niet zo gezond is. GreenPan vroeg me niet alleen een receptje te bedenken, maar ook de #greenpanflipit te tonen in een leuk filmpje. Dus gingen mijn zoon Victor en ik aan de slag: hij maakte zijn klassieke pannenkoeken met melk en eieren, ik ging voor de plantaardige versie. En leuk dat het werd in de keuken!

Recept voor twee personen:

Voor vier pannenkoeken

  • 100 gr tarwe- of speltmeel
  • 250 ml kokos-rijstmerk
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • snuifje zout

Voor ertussen:

  • 250 gr kastanjechampignons, in kwartjes gesneden
  • 4 blokjes diepvriesspinazie
  • 1/2 busje sojaroom
  • peper en zout
  • 1 teentje knoflook
  • een geut olijfolie

Hoe ga je te werk?

Wij bakten eerst de pannenkoeken. Mix hiervoor alle ingrediënten in een beslagkom, roer goed om en bak de pannenkoekjes goudbruin aan elke kant.

Snij de champignons in kwartjes en bak ze in wat olijfolie, gekruid met peper en zout. Laat de spinazie ontdooien.

Maak dan laagjes, te beginnen met helft van de champignons. Leg op de champignons een pannenkoek en daarop de helft van de spinazie. Giet wat sojaroom over de spinazie en kruid met peper en zout. Doe dit twee keer.

Bak de pannenkoekentaart nog een kwartiertje in de oven op 170°C.

Smakelijk!

Jij maakt kans op een set van twee pannen van GreenPan! Deelnemen kan via onze Facebook-pagina. Tag in jouw reactie drie vrienden waarmee jij een feestje gaat bouwen als jij de pannen wint. Op woensdagavond 24 mei trekt de onschuldige hand van de pannenkoekenbakker één nam en die wint de twee pannen.

Print Friendly, PDF & Email


1 thought on “Recept: plantaardige pannenkoekentaart (& give-away)”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.