Review: Boc ’n roll van Roll Eat

Review: Boc ’n roll van Roll Eat

Dat aluminiumfolie niet eco is, hoef ik jullie wellicht niet meer te vertellen. Kinderen krijgen het tegenwoordig met de paplepel mee op school dat ze een boterhammendoos moeten gebruiken om hun boterhammetjes mee naar school te nemen. Gelukkig, want aluminiumfolie is enorm vervuilend voor het milieu en het duurt vreselijk lang voor het goedje is afgebroken. Veel langer dan wij leven. En we willen onze (klein)kinderen toch niet met onze rommel opzadelen?

Maar ik moet toegeven: boterhammendozen nemen plaats in. Niet erg in de ochtend als ze vol zitten en die plek in je tas sowieso wordt ingenomen. Maar in de namiddag neemt zo’n doos plek in die niet nodig is en waar je dat ene interessante boek zou kunnen stoppen om op te trein te lezen.  Ik heb meestal een heel overlevingspakket mee als ik ga werken, want vaak eet ik ’s morgens, ’s middags én ’s avonds onderweg. Heel wat dozen om mee te sleuren, dus.

Daarom vond ik de Boc n’ Roll wel de moeite waard om eens uit te testen. Het is een systeem waarin je je broodje, boterhammen en / of koekjes kan wikkelen zoals in aluminiumfolie. Voordeel is dat je deze wikkel niet weggooit na gebruik, maar even afveegt en weer kan gebruiken. Als je de Boc ’n Roll open plooit, heb je trouwens net het formaat van een placemat. Handig als je onderweg op de trein moet eten op een schmütsig tafeltje. Ik gebruikte het een paar keer, maar vond toen dat het gewoon afvegen met een doekje niet meer volstond. Dus ging ie de was in, gewoon met de andere was mee op 30°C. Dat doorstond het wonderwel, dus nu gaat het gewoon elke week mee de was in.

Ik koos voor een ecoversie en vroeg even na wat die dan net zo eco maakt. De normale versies van Boc ’n Roll zijn gemaakt van kunststof. De eco-versies hebben een katoenen buitenkant. De gewone versies hebben allerlei leuke motiefjes, maar de eco-versies stralen ook van de verschillende kleurtjes.

Het formaat nodigt uit om heerlijke broodjes gezond te maken. Mijn lijf reageert niet zo gezond op brood, dus prop ik mijn Boc ’n Roll vol met crackers, koekjes, home made broodjes. En dat doorstaat het allemaal wonderwel.

Moest je dus nog eens op zoek zijn naar een ecocadeautje, dan heb je bij deze een goede tip. En ik mag ook zo’n Boc ’n Roll weggeven. Woensdagavond 31/05 kies ik uit onderstaande reacties lukraak een winnaar. Wat moet je doen? Jouw favoriete picknick-ideetje met mij en de andere lezers delen. Succes!

Print Friendly, PDF & Email


4 thoughts on “Review: Boc ’n roll van Roll Eat”

  • Probeer niet te veel mee te nemen als je gaat picknicken. Mijn tip: neem je fiets en doe gewoon inkopen met de fiets: aardbeien bij de ene boer, een stukje vlees bij de ander. Lekker brood bij een artisanale bakker. Zo is alles vers en fris. Wat bordjes, bestek en een mooi dekentje en die picknick kan beginnen.

  • Kijk tijdens het picknicken goed rond wat de natuur je te bieden heeft. Ga bijvoorbeeld met respect voor de natuur op zoek naar wilde bramen en bak daar thuis een lekkere taart van.

  • Een heerlijke zelfgemaakte fruitsalade (liefst met fruit van de lokale bio boer/markt) en een heerlijke zelfgemaakte smoothie mogen voor mij bij een picknick niet ontbreken. Favoriet is een smoothie van banaan, blauwe bes, appel met stukje fijngesneden gember en wat water.. yummie!

  • Het perfecte recept voor een perfecte picknick heeft als ingrediënten sowieso mijn partner en kinderen! Het decor bestaat uit een speeltuin omgeven door groen. Het lekkers komt op de kids over als snoeperij, maar is in feite gewoon gezonde kost: zelfgemaakte fruitijsjes (louter stukjes fruit met water als bindmiddel ingevroren in de vorm van frisco’s, altijd een succes!), bananencake met amandelmeel, ‘koekjes’ gemaakt van vermalen droge vruchten, kleine snoepgroentjes… Met een sausje van zon én zonnecrème factor 50 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.