Duurzaam Lifestyle Blog (Eco, Bio & Fairtrade!)

REVIVE, de schone C2C-collectie van JBC!

REVIVE, de schone C2C-collectie van JBC!

Schoon nieuws in België! JBC lanceert als eerste Belgische retailer een Cradle to Cradle collectie, in samenwerking met het duurzame ontwerpbureau Studio Spark.

Jbc, I love eco blog, Cradle to cradle collectie, revive

Drie jaar geleden postten wij een bericht over het Cradle to Cradle concept. Het was voor ons de inspiratie om met I Love Eco te starten! Cradle to Cradle was het bewijs dat het mogelijk is om ecologisch verantwoord te produceren. Letterlijk betekent het van wieg tot wieg, produceren met een gesloten kringloop zodat er geen restproducten overblijven als afval. C2C is het mooie resultaat van het bewustmakingsproces waar we met z’n allen achterstaan!

Jbc, I love eco blog, Cradle to cradle collectie, revive

JBC heeft een collectie sportkleding uitgebracht dat volgens het principe van C2C geproduceerd is: REVIVE. De collectie bestaat uit 13 sportieve kledingstukken.

Jbc, I love eco blog, Cradle to cradle collectie, revive

Elf van de stuks zijn gemaakt uit 100% biokatoen. Op het einde van de rit, wanneer je het stuk beu bent of wanneer het versleten is, kan je het binnenbrengen of laten inzamelen voor recyclage. Alle verwerkte materialen kunnen terug opgenomen worden door de natuur. Biodegradatie heet dat dan.

Ook wanneer alle onderdelen apart recycleerbaar zijn, sluit de kringloop zich. Twee stuks uit de collectie zijn gemaakt van hoogwaardig polyester. Na inzameling of het terugbrengen naar de winkel, komen deze stuks terecht in een technologisch recyclageproces waarbij de polyester in een nieuwe toepassing gebruikt kan worden.

Met REVIVE wil JBC de basis leggen voor volgende duurzame collecties. Wij zijn alvast benieuwd!

Jbc, I love eco blog, Cradle to cradle collectie, revive
Er bestaan nog vele andere producten die geproduceerd zijn volgens de principes van C2C. Deze hoesjes voor computer, tablet en smartphone uit vilt bijvoorbeeld. De hoes is gemaakt met 100% herbruikbare materialen, 100% duurzame energie en 100% sociale productie. De wol van ecologische schapen wordt gekleurd met afbreekbare stoffen. Het resultaat is dus een volledig afbreekbare hoes die niet als afval eindigt, maar als compost. De kringloop is rond!

Meer van dat C2C-schoons! Wij zijn fan!

Beelden via JBC
Te koop online bij JBC

Print Friendly, PDF & Email

Related Posts

Het Cradle to Cradle Concept

Het Cradle to Cradle Concept

Cradle to cradle, je hebt er al van gehoord of nog niet. Recycling en upcycling zijn termen die je misschien bekender in de oren klinken. Allemaal zijn het begrippen die te maken hebben met duurzame productontwikkeling, maar cradle to cradle is het summum van ecologisch […]

Print Friendly, PDF & Email

Goud voor Froggy Lemon!

Proficiat voor Froggy! Want de badkamerreiniger Froggy Lemon heeft het Cradle to Cradle Gold certificaat gekregen! Het product werd beoordeeld aan de hand van 5 kwaliteitsniveaus: sociale impact, gebruikte materialen, recycleerbaarheid, energie- en waterverbruik en productiemethoden. Op elk gebied blaakte de groene kikker van gezondheid! Daarmee krijgt de badkamerreiniger […]

Print Friendly, PDF & Email


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *