Rollstoell: een oprolbare stoel

Rollstoell: een oprolbare stoel

Een stoel die je in een zak kunt stoppen. Niet groter dan een gewone rugzak en bovendien super licht. Wacht, er volgt nog meer moois. Een stoel handgemaakt, van eerlijke producten en voor een eerlijke prijs. Bedacht door een broer en een zus die graag in de natuur verblijven, maar niet graag veel spullen hebben of zeulen. Het naaiwerk gebeurt in een sociale werkplaats, de stokken worden door de broer met de hand gemaakt en de mama helpt met verzenden van de pakketjes. Is dat geen mooi concept? Het bestaat sinds kort en heeft de welluidende naam ‘rollstoell’.

 

Rollstoell
Met mijn rollstoell tussen de olijfbomen met zicht op de Toscaanse heuvels.

 

Met de rollstoell op vakantie

Het leek me wel iets om die rollstoell voor jullie uit te testen, want gemaakt van beukenhout en organisch katoen of vlas, in een faire context en vanuit een minimalistische gedachte? Dus vroeg ik aan de bedenkers en verdelers van de rollstoellen of ik er eentje mee mocht nemen op vakantie. Want waar kun je een relax-stoel beter testen dan op vakantie, tussen de olijfbomen en met zicht op de Toscaanse heuvels? 

 

rollstoell
Vijf stokken, een katoenen doek en een draagtas: dat is de rollstoell.

 

Gebruiksaanwijzing

Hier zit ik dus: in m’n rollstoell. Ik moet wel toegeven dat ik even heb moeten oefenen en een paar keer naar het filmpje heb moeten kijken. Want je krijgt twee dikkere stokken, drie smallere en een katoenen (of vlas) doek. Mooi verpakt in een katoenen tas die je op je rug kunt dragen. Maar wat doe je daar dan mee? 

  1. Steek één van de twee dikke stokken door de bovenkant van het katoenen doek.
  2. Bevestig dan twee van de drie dunnere stokken in de voorgevormde gaatjes van de dikke stok en maak de vierhoek af door er weer een dikkere stok op te bevestigen. 
  3. Rol het katoenen doek nu twee keer rond je vierhoek en leg het neer op de grond met het houten geraamte naar beneden.
  4. Ga zitten met je achterste tegen het houten vierkant en zet dan het geraamte rechtop (loodrecht werkt het beste). 
  5. Leun naar achteren, vertrouw erop dat je niet wegzakt en geniet van het uitzicht. 

De vijfde stok die erbij zit, is een reserve stok voor als een van de dunne stokken het zou begeven, maar is ook gewoon handig om het geraamte terug uit elkaar te kloppen als je alles weer wil oprollen. Als je nu denkt: hé, zo’n stoel zou ik wel willen, maar ik heb totaal geen idee van hoe het werkt? Dan zou je eens kunnen gaan testen op alle Buitenontbijtjes, waarvan je hier alle details vindt.

 

Eerlijk

Oh en wat vertelde ik over de inleiding over de eerlijke prijs? Het model dat ik testte, kost 39 euro en 10 euro voor de tas (je kunt dus kiezen om er die niet bij te nemen en vb. zelf te knutselen). De variant in vlas (gebroken wit) kost 49 euro. Heerlijk idee, fantastische materialen en productiemethode en eerlijke prijs. Daar kan je alleen maar van houden!

Print Friendly, PDF & Email


1 thought on “Rollstoell: een oprolbare stoel”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.