Week van de Mobiliteit 2013

Het is de Week van de Mobiliteit, zoals elk jaar van 16 tot 22 september. Iedereen kent die week, maar weten jullie wat er allemaal te doen is? Een klein overzicht.

week van de mobiliteit, I love eco blog, autovrije zondag

Dit jaar valt de alombekende Autovrije Zondag op het einde van de week, op 22 september. Straten en pleinen worden autovrij gemaakt. Kortom, alles en iedereen op minder dan vier wielen heeft die dag de weg vrij: voetgangers, fietsers, skaters, kickbickers,…

Woon je in Antwerpen, Brugge, Aartselaar of Londerzeel? Dan heb je die Autovrije Zondag al gehad. Misschien het ideale moment om eens een citytripje naar een andere stad te wagen?

Woon je in Gent? Ga dan zeker eens piepen op en rond de Korenmarkt. Want daar vindt het Autodeelsalon plaats waar je kan kennismaken met alle facetten van autodelen.

Enkele dagen eerder, op donderdag 19 september, is het Car Free Day. Minder bekend, maar daar maken we nu verandering in. Het is een duurzame pendeldag voor werknemers en werkgevers. We kunnen er met z’n allen voor zorgen dat er die dag minder files zijn. Maak eens gebruik van het openbaar vervoer, haal je fiets van stal of spreek af met collega’s om te carpoolen. Thuis- of telewerken is natuurlijk ook een optie.

De campagne Van5Naar4 moedigt werknemers aan om het principe van Car Free Day gedurende een heel jaar minstens 1 op de 5 werkdagen vol te houden.

De City Cycle Challenge daagt deze week twee steden uit om zoveel mogelijk fietsritten te maken. Inwoners van Kortrijk en Aalst, jullie weten wat jullie te doen staat. Hup, die fiets op en trappen maar! Registreer je eigen ritten of check het aantal geregistreerde ritten op de campagnesite. Alle fietsritten in je vrije tijd, van en naar de winkel of het café, van en naar kantoor of een vergadering komen in aanmerking.

Ook onze kinderen kunnen deze week hun steentje bijdragen, want op vrijdag 20 september is het STRAPDAG. Dan gaan duizenden kinderen al stappend of trappend naar school. Met de auto aan de kant ontstaat er meer ruimte om veilig en gezond naar school te gaan.

Wat doen jullie deze week? Laat het ons weten als reactie op dit blogbericht of stel jouw leuke actie voor!

Check de website van De week van de Mobiliteit voor meer info.

 

 

Print Friendly, PDF & Email


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.