Wie vindt de boon in de driekoningentaart?

Wie vindt de boon in de driekoningentaart?

Driekoningen wordt meestal gevierd met een boon in een frangipanetaart , maar ik wilde het eens testen met dit chocolade recept. Hmm…

Het principe is je wel gekend: je eet samen de taart/cake op. Wie de boon vindt, is koning/koningin voor één dag en mag de kroon dragen.

Bij mijn nichtje thuis komen alle kinderen en kleinkinderen samen voor driekoningen. Wie de boon heeft, mag een bestemming kiezen voor hun volgende familie uitstap op 1 mei. Mooie traditie!

Hebben jullie ook zo’n traditie rond driekoningen?

driekoninging, cake, taart, recept, koken

Wat heb je nodig voor deze heerlijke cake?

– 200 gr zelfrijzend bakmeel
– 5 eieren
– 200 gr boter
– 250 gr pure chocolade (+70% cacao)
– 100 gr amandelpoeder
– 200 gr (fijne) rietsuiker
– een beetje poedersuiker
– één boon

Hoe begin je eraan?

Smelt de boter en chocolade au bain marie of op een laag vuur in een pannetje. Klop het geel van de eieren apart op met een beetje poedersuiker tot het bijna wit ziet. Klop ook het wit van de eieren apart op met een beetje poedersuiker tot het stijf is en niet meer uit de kom kan vallen als je hem omkeert. Zeef de bloem  en doe die bij de eiwitten. Voeg dan de eierdooiers, gesmolten boter en chocolade voorzichtig toe. Voeg tenslotte de suiker, het amandelpoeder én de boon voorzichtig toe. Zet de vorm gedurende 20 à 30 minuten in de oven op 150°C. Test af en toe eens met een prikkertje. Als het stokje droog is, mag de cake uit de oven.

Nog even geduld, laat de cake afkoelen… Dan snel aansnijden én smullen maar!

 

Beeld: I love eco blog – Steffi De Bie

 

Print Friendly, PDF & Email


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.