Win 1 van de 2 boeken “Plezant Platteland”

Win 1 van de 2 boeken “Plezant Platteland”

Hoera, wij mogen 2 exemplaren weggegeven van Plezant Platteland! Het boek neemt je mee op ontdekking in de mooiste streken van Vlaanderen. Wil je de natuur intrekken en nieuwe plekjes in Vlaanderen ontdekken die de moeite waard zijn? Schud dan jouw plezantste plattelandstip uit je mouw en wie weet mogen wij je blij maken met het ontdekkingsboek!

I love eco blog, Boek, Plezant platteland, Davidsfonds, Reageer en win

Deel snel voor het einde van de maand februari jouw plezantste plattelandstip als reactie op deze blogpost!

I love eco blog, Boek, Plezant platteland, Davidsfonds, Reageer en win

Meer info en te koop bij het Davidsfonds

 

Beelden: Steffi De Bie – I love eco blog

 

Print Friendly, PDF & Email


30 thoughts on “Win 1 van de 2 boeken “Plezant Platteland””

 • Wat altijd leuk is in juni-juli is eens fietsen met de kinderen van Aarschot naar Werchter langs de Demer. Zeker als in Werchter alles wordt klaar gezet voor een festival of als er eentje bezig is.

 • Picknicken op het Vlaamse platteland, heerlijk! Het is ook de ideale gelegenheid om streekproducten te proeven. En graag zou ik de plekjes beschreven in het boek wel eens van dichtbij willen ervaren.

 • u zou mij met één van die boeken een groot plezier doen want ik ben van het Platteland en vind het heel boeiend om een boek over mijn eigen streek het platteland te lezen , ik duim alvast

 • Hallo, ik heb een heel toffe plattelandstip om met kinderen te doen: Hof ter Pierlapont in Loppem: er is een interactief pierla-pad met toffe opdrachten, je kunt er eveneens een huifkartocht doen, brood bakken, leren hoe een koe gemolken wordt …

 • De Scheldemeersen in Avelgem zijn echt een aanrader : oude, afgesneden scheldearmen, die beschermd worden en een fantastische biotoop vormen voor een veelheid aan watervogels! Het is niet strak afgelijnd zoals een park, maar heerlijk ongerept en puur natuur, heerlijk om er te wandelen en met respect voor de dieren stilletjes te genieten!

 • Gewoon het platteland intrekken met de bakfiets en de picnickmand, ’s morgens vroeg vertrekken, de GSM en andere rommel thuislaten en niet naar het uur kijken maar gewoon genieten van de rust en de mooiheid die de natuur in ons Vlaanderenland te bieden heeft !

 • Mijn plezantste plattelandstip: botten aan, sjaal en muts aan, jas aan, rugzak lekkers mee en de kleinste in de buggy. Koeien kijken en luid loeien. Schaapjes tellen en luid Mééééé! Plassen stampen, gras en mest ruiken. Koekje eten en weer doorgaan. Blaadjes schuppen en slakken zoeken. Meer moet dat niet zijn…

 • Wandelen op het platteland langs de Tommenmolen en de liermolen in Grimbergen en dan een heerlijk biertje gaan drinken op het terras van het Museumcafé van de Tommenmolen op en top plattelands is dat.

 • leuke wandelingen kan je maken langs het platteland tussen de Kemmelberg, Rode Berg; Monteberg, Scherpenberg, Zwarte berg en Catsberg en geniet van onze Vlaamse heuvels in onze Westhoek en een stukje Frans Vlaanderen

 • ik had het geluk te mogen opgroeien in het mooie kunstenaarsdorpje ” Kwaremont”
  Waar ik naar hartelust kon spelen op de ongeplaveide kasseien en mij verstoppen in de hangaars van de vele mooie hoeves .
  Met een stoepkrijtje tekende ik de pijl richting patersberg om dan via de Vlaamse wegjes rechtsomkeer te maken langs de ronde van vlaanderenstraat en
  Dan kwam ik ” HOME SWEET HOME” op het kwaremontplein!

 • Ga na een wandeling in het Heuvelland (nu wel heel goed gekend na de reeks ‘Eigen Kweek’) eens iets drinken of eten op het terras van ‘De Hollemeersch’. Je hebt er een adembenemend zicht. Bij goed weer zie je de mijnterrils van Lens en in het donker zie je de lichtjes van Rijssel.

 • Fietsen in de buurtbvan leireken ( londerzeel) en bezoek aan brouwerij duvel. Lekker eten en drinken in oud treinsattion leireken.
  Geweldig landschap, redelijk vlak, goud uitgebouwd fietsnetwerk.

 • Een van mijn beste dagtrips ooit had ik door volgende uitstapjes te combineren. Een B-dagtrip, waarbij B staat voor Brecht, mijn man, voor wie ik een dag vol verassingen had geregeld. Een verjaardags verassingstraktaat. Geslaagd, wees daar maar zeker van!
  Starten deden we met een ontbijtbuffet in een hutje in de Huweinsbossen in Lichtervelde, van daar op naar Veurne voor een bakkersworkshop in ’t Bakkerijmuseum.

  Lunchen deden we, met een heerlijk en goed gevulde pic nic mand, incl Bubbles en al in zwevegem, met zicht op de glooiende landschappen aldaar.

  Een dutje en wat soezen maakte de middag af.

  Op naar de volgende stop: een rondleiding op een rabarber boerderij, met tasting van hun producten. Eerlijk? Het was heerlijk (&) leerrijk.

  Eindigen deden we in Ontspanningshuis Lyf Lichtervelde voor een heerlijk ‘bij elkaar zijn’ moment waar je -door er voor mekaar te zijn- mekaar verwent.

  Eens thuisgekomen stond nog een kreeft à la nage, van een Izegemse traiteur, op de menu – een dagje West-Vlaanderen, echt TOP, ik geniet ervan tot nu!

 • Het Domein Drongengoed in Knesselare – Ursel is een ganse belevenis op zich. Je vindt er heel wat dieren, het is er gezellig kuieren en tevens ligt er voor de geocache-liefhebbers een gans traject uitgestippeld.

 • Wij hebben 2 go carts waar samen 14-16 personen opkunnen,samen uitrijden met een picknick is zo fijn, we wonen in de stille Kempen,waar er heel veel mogelijkheid is om door de natuur te rijden.fantastisch.

 • Hallo Eco-lovers, ga eens met de kids naar kabouterkensberg in Kasterlee, daar wonen ‘echte’ kabouters ! Spelen en ravotten, puur natuur !

 • Dentergem is de moeite om met de fiets of te voet te doen. Vele kleine wandelpaadjes die goed onderhouden zijn, wandelingen en fietstochten die je doorheen andere gemeentjes brengen, zoals de kanten van grammene. Ook een echt moeras kun je er tegenkomen. maar dat is aangeraden om eerder in het voor of najaar te doen. Want het houten wandelpad is in de zomer redelijk overgroeid. Ik verlang al tegen het voorjaar!

 • Heerlijk wandelen vlakbij de grote stad en toch lekker rustig
  Domein De Inslag te Brasschaat met doorsteek naar het rustige groot schietveld.
  De Hobokense Polder tussen de stadsdistricten in.
  Niet ver verplaatsen en toch volledige rust

 • Waw! Super bedankt voor al jullie natuurtips! De winnaar van het boek Plezant Platteland zijn: Linda Nuyten & B. Vermeiren. Mailtje volgt.

  Aan alle andere ecolovers: wie weet volgende keer? Succes!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.