Review: bedlinnen van Coco-Mat

Review: bedlinnen van Coco-Mat

Ken jij Coco-Mat al? Ik moet bekennen dat ik het bedrijf tot vorige week nog niet kende. Toen kreeg ik een persbericht met de aankondiging dat Coco-Mat nu ook een collectie bedlinnen voor kinderen heeft uitgebracht. De achterliggende gedachte is dat je je kinderen veilig kunt laten opgroeien, spelen en slapen. Wie wordt daar niet door getriggerd?

Het bedrijf

Op zoek naar meer informatie over Coco-Mat, ontdekte ik dat het bedrijf van oorsprong Grieks is, en ook vandaag nog zoveel mogelijk met Griekse materialen werkt en de productie ook in Griekenland houdt. Ze produceren veel meer dan bedlinnen alleen; in feite is het een lyfestyle-merk dat duurzaamheid vooropstelt en zich specialiseert in woon- en slaapproducten. Het ontstond in 1989 in Athene met de vraag: ‘hoe kunnen we alles rondom nachtrust verduurzamen, verbeteren en natuurlijk aanpakken?’ Zo gingen ze vastbesloten de beste bedden van de wereld vervaardigen, op een zo duurzaam mogelijke manier voor de wereld. Producten zijn met de hand gemaakt in het noorden van Griekenland en de materialen die gebruikt worden komen uit duurzame, natuurlijke bronnen. Denk aan kokosvezels (vandaar de naam van het bedrijf), natuurlijk rubberlatex, wol, biologisch katoen, zeegras, paardenhaar, zijde, linnnen, hout en ganzendons.

Victor (met knuffels uiteraard) test zijn nieuwe set bedlinnen.

Certificaten

Meer en meer bedrijven claimen zo duurzaam mogelijk te werken en ik maak dan altijd de kritische reflex: doen jullie dat ook zo duurzaam dat je hiervoor gecertificeerd wordt? Daar blijkt dit bedrijf erg goed te scoren. Het bedlinnen draagt het GOTS-label en voldoen aan de OEKO-TEX-standaarden. Alles wat met wol te maken heeft, draagt het Wool-Mark. Het hout gebruikt in bedden en meubels voldoet aan de FSC-voorwaarden en het bedrijf is lid van de Sustainable Furnishing Council, die beuwstzijn wil creëren op het gebied van een ecovriendelijke industrie. Ook de ganzendons verdient een label en de fabriek vodoelt aan de ISO-normen.

bedlinnen

Kindercollectie

Meer dan twintig jaar ervaring in woon- en slaapproducten wordt dit voorjaar de collectie uitgebreid met producten speciaal voor kinderen. Ik kreeg van Coco-Mat een set bedlinnen ‘Hara Birds’ en maakte daarmee onze Victor (bijna tien jaar) erg blij. Nòg leuker dan het bedlinnen vond hij een aromakussentje dat erbij geleverd werd: een klein kussentje gevuld met lavendelbloempjes om onder je kussen te leggen en zo te genieten en rustig te worden van de geur van lavendel. Meteen mocht het aapjeslaken van zijn bed en de vogeltjes erop. Het katoen voelt erg zacht en glad; het kussentje geurt heerlijk. Victor sliep zalig in zijn bedje vol vogels.

Wij zijn enthousiast! Zeker omdat we op deze manier konden kennismaken met een bedrijf dat woon- en slaapproducten duurzaam aanpakt. Bio, eco en fair, daar houden we van bij I Love Eco!

Print Friendly, PDF & Email


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.