Daar is de lente!

Daar is de lente!

De voorbije week klommen de temperaturen vlotjes voorbij de tien graden en barstten hier en daar al vroege bloesems uit hun knopjes. Volgende week is het officieel zover: de lente begint. Ik ben geboren in de lente en denk dat ik daarom altijd een voorliefde zal blijven hebben voor dit seizoen. Na de donkere en koude dagen komen we terug buiten. De was kan weer de draad op, de vogeltjes fluiten weer, mensen krijgen weer wat kleur op hun gezicht.

Ecologisch leven betekent voor mij ook terug leven op het ritme van de seizoenen. Eten wat het seizoen ons biedt, vers en van lekker dichtbij. Veel buiten leven ook, liefst nog met de handen in de aarde. En feest vieren, als er weer een seizoen voorbij is en het tijd is voor iets nieuws.

Velt, de vereniging voor ecologisch leven en tuinieren, wil ook terug meer feest en samen genieten van wat de seizoenen ons geven. Daarom organiseren zij komende week de lentekeukens. Hiermee roepen zij op om samen met je familie, vrienden of buren te vieren dat het lente wordt. Te koken met de prille lentegroenten en het samen op te eten. Hier vind je alle informatie en inspiratie om ook in jouw keuken de lente te vieren.

Ook A.Vogel viert de lente. Komende week geven ze elke dag lente-inspiratie om gezond en fit aan het nieuwe seizoen te beginnen. Je vindt er een lente-challenge die een hele maand doorgaat en als je je inschrijft, krijg je elke dag tips en recepten in je mailbox. I Love Eco mocht ook een receptje bedenken en ging voor de lentesmoothie met onkruid. Voor wie z’n lichaam extra wil ondersteunen dit voorjaar, is er het lentepakket. Wij mogen drie lentepakketjes weggeven. Check hiervoor onze Facebookpagina.

Print Friendly, PDF & Email


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.