De natuur in, een verhaal van Ellemieke

De natuur in, een verhaal van Ellemieke

Vandaag delen we het mooie verhaal van Elke, made by Ellemieke. Laat je inspireren! ♥I love eco blog, Ellemieke, gastblog, natuurfoto's

“In 2008 werd mijn leven op z’n kop gezet. Mijn hele wezen veranderde tot in het diepste van zijn kern. Omdat ik hoogsensitief ben, ging ik op zoek naar een manier om me te leren uiten en om rust te vinden.

Ik ben niet creatief met woorden, maar merkte dat ik dat wel was met foto’s. Ik trok de natuur in, fototoestel in de aanslag en vond rust. Groene vingers heb ik absoluut niet. Maar de schoonheid van de kleine, dagelijkse dingen ontroert me enorm. Dingen waar we vaak over kijken of die we als vanzelfsprekend beschouwen, daar leerde ik intens van genieten. Wanneer ik de foto’s achteraf bekijk, ervaar ik terug dat genot.

Door het oog van een camera bekijk je het leven anders. Je let op kleine details zoals een bloemetje in de vorm van een hart, een prachtige vlinder, een magische regenboog.I love eco blog, Ellemieke, gastblog, natuurfoto's

Wanneer ik een prachtige tuin vol bloemen passeer, vraag ik of ik er een foto van mag nemen. Bij zonsondergang spring ik op de fiets en vlij me ergens in het midden van een wei neer, om te genieten.

De natuur staat elke dag ter beschikking voor ons. Er is zoveel moois te zien en er valt zoveel te beleven. Je hoeft niet altijd ver te gaan om leuke pekjes te ontdekken! Zo vind je in elke stad, gemeente of dorpje wel iets speciaals.

Elk seizoen is anders en heeft zijn eigenheid. De donkere dagen van de herfst kunnen opgefleurd worden door de kleurenpracht van een groot bos.I love eco blog, Ellemieke, gastblog, natuurfoto's

Dus mijn tip voor jullie: trek er eens op uit (met je fototoestel) en kijk. Kijk naar de details, naar al dat moois waar je anders overstapt of geen oog voor hebt. Je zal veel nieuwe dingen ontdekken. Leer kijken met andere ogen en geniet! Ook voor kinderen is dit een aanrader!”

Geïnspireerd door haar natuuruitstapjes ontwierp Elke onlangs een collectie wenskaartjes. Dream a dream, met een mooie boodschap op één van haar natuurfoto’s. Zin om er af en toe zo eentje de wereld in te sturen? I love eco blog, Ellemieke, gastblog, natuurfoto's

Deel dan jouw mooiste natuurtip als reactie op dit blogbericht! Eind oktober zal Elke de tip kiezen die haar het meest ontroerd heeft. Die wordt dan beloond met een setje van 8 wenskaarten, 10x15cm, van hoogwaardige kwaliteit.

Veel genot!

Beelden: Ellemieke

 

Print Friendly, PDF & Email


7 thoughts on “De natuur in, een verhaal van Ellemieke”

  • Ik hou er zelf ook van om de natuur in te trekken met m’n fototoestel. Ik ben afgelopen schooljaar 5 maanden op Erasmus geweest in Liverpool. Het zal waarschijnlijk veel mensen verbazen hoeveel prachtige parken er daar zijn. De eerste ochtend ging ik op onderzoek uit, m’n camera in de hand. Ik ontdekte de ‘Festival Gardens’, wat al gauw m’n favoriete plekje in Liverpool werd. Een klein familieparkje met wat Chinees en Japanees uiziende gebouwtjes, een paar kleine vijvertjes verbonden door smalle beekjes, veel gezellig fluitende vogeltjes, de occasional fox,… Ik ging er zelfs naartoe nadat het ’s nachts tamelijk gesneeuwd had – en het nog aan het sneeuwen was – en het was nog magischer – alles bedekt met een haast sprookjesachtige laag sneeuw. Ook sommige andere Liverpuddlian parks hebben een plekje in m’n hart veroverd – het enorme Sefton Park met de vele toerist-vriendelijke eekhoorns, die nootjes uit je hand komen nemen – het wat verstopte Otterspool park, die als het ware in een dalletje ligt – en het wat verder gelegen Birkenhead Park, die met z’n prachtige bomen, vele open plekken en grappig poserende eekhoorntjes vooral een groot familiepark is.
    Mijn natuurtip is dus: ga eens naar een park in het midden van een stad. Loop er wat rond, zit wat op een bankje, maar kijk vooral naar de mensen en hoe zij reageren op de groene oase. Ga op zoek naar de dieren die zich ook in deze stadse omgeving thuisvoelen. En bovenal – geniet.

  • enkele weken geleden, op het Festival van Vlaanderen, begeleidde ik slechtziende en blinde personen in de haven van Gent. per tandem trokken we erop uit. ongelofelijk hoe erg de persoon achterop de fiets genoot van het voorbij glijdende landschap. hoewel hij niet kon zien, wist hij bijvoorbeeld aan welke kant van het water we aan het fietsen waren. het dwong me om m’n ogen en oren open te houden en gefocust te blijven, zoveel mogelijk details in me op te nemen en al vertellend door te geven!

  • Gooi gevallen bladeren niet in de afvalbak, maar gewoon terug in de tuin of grote plantenbak. Het is goed voor de planten en een mooi schuilplaats voor egeltjes en andere beestjes.

  • alle zaadjes in de tuin uitstrooien : zonnebloemen , vogelzaad , papavers , goudsbloemen ea
    des te groter is de verrassing de volgende lente en zomer .

  • Elke koos Indra Poelman als winnaar! Elke schreef: “Door de enkele zinnen die Indra schrijft, kan ik het zo aanvoelen wat ze bedoelt en hoe ze het beleefd heeft. Ze geeft een prachtig voorbeeld van hoe we eens echt moeten rondkijken.” Proficiat, mailtje volgt!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.