DIY Paastas van oude spijkerbroek

DIY Paastas van oude spijkerbroek

DIY Paastas van oude spijkerbroek. Paasknutselen met kinderen. Upcycle een oude, kapotte spijkerbroek

Kapotte spijkerbroek

Al tijden slingeren er kapotte kinderspijkerbroeken bij ons thuis rond. Omdat ik er nog een keer ‘iets van wil maken’. Eigenlijk probeer ik zo weinig mogelijk spullen te bewaren voor projecten die ik ooit nog eens ga doen. Ik heb mezelf in elk geval verboden om nog spullen aan te schaffen voor projectjes. Vaak liggen die spullen een paar jaar te verstoffen. Om uiteindelijk ongebruikt het huis weer uit te gaan. Zonde! Maar in dit geval bleef mijn hoofd maar nadenken over spijkerstof. Spijkerstof is zo cool! Echt jammer om weg te gooien. Dus een paasknutsel moest het worden! Ik ben er anderhalf uur mee bezig geweest. Als je dat afzet tegen een jaar nadenken en ‘van plan zijn’, een milliseconde wat betreft tijd.

DIY Paastas van oude spijkerbroek. Paasknutselen met kinderen. Recycle een kapotte spijkerbroek

Ik doe ook maar wat

Goed, wat heb ik precies gedaan? Laat ik maar beginnen met vertellen dat ik iets heel anders in mijn hoofd had. Gaandeweg verandert het dan, wat ik aan het maken ben. Ik vind het eigenlijk nogal irritant als kunstenaars en andere creatieven roepen dat dingen ‘ontstaan’ terwijl ze bezig ben. Dat klinkt namelijk alsof het niet na te doen is. Dat het iets is dat ‘gebeurt’. Toch was dat nu bij mij ook zo. Het mag heel creabea klinken, meestal eigenlijk denk ik gewoon: “goh als ik het zo doe, kost het me nog minder tijd.” En zo klooi ik dan wat af. Wat ik kan, kan jij dus ook, wil ik maar zeggen! Ik kan net een naaimachine bedienen, maar daar is het meeste mee gezegd. Ik doe maar wat. Hieronder vertel ik je wat ik heb gedaan. Maar maak er vooral iets anders van als je halverwege merkt dat het handiger of mooier kan.

DIY Paastas van oude spijkerbroek. Wat kan je doen met een oude spijkerbroek? Upcycle je kapotte spijkerbroek

Knipmatje

Ik begon met een oude kinderspijkerbroek. Hoe groter de maat, hoe groter het tasje wordt. Ik heb de twee broekspijpen afgeknipt en dicht gezoomd. Vervolgens heb ik van vilt vormpjes geknipt. Je kan natuurlijk elk grappig stofje gebruiken dat je nog hebt liggen (in het kader van hergebruik). Het vilten eitje heb ik als papieren matje behandeld: dicht vouwen en hier en daar een hapje eruit knippen. Als je het ei dan openvouwt, heb je een geinig patroontje. Je kent het idee vast nog van de kleuterschool. Vervolgens heb ik nog twee reepjes spijkerstof geknipt en binnenstebuiten dicht gezoomd met een zigzag steek. Vervolgens heb ik geprobeerd om het vilt op de tasjes te krijgen met de naaimachine. Dat lukte uiteindelijk zowaar. Toen de hengsels er aan gemaakt. En klaar was mijn DIY paastas! Echt in geen tijd geregeld! Laat die paashaas maar komen!

(Zonder hengsels leek dit me trouwens een handige potloodmandje: broekspijp dicht zomen, omdraaien en je hebt een soort tasje dat best stevig blijft staan! Stuur me maar een foto op Facebook als je ook iets moois van je oude spijkerbroek hebt gemaakt!). Nog meer inspiratie nodig voor wat je met een kapotte spijkerboek kan doen? Check mijn DIY spijkerbroek woonkussen!

DIY Paastas van oude spijkerbroek. Paasknutselen met kinderen. Upcycle een oude spijkerbroek

Print Friendly, PDF & Email


1 thought on “DIY Paastas van oude spijkerbroek”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.