Kelli Murray illustreert onze win-app tijdens de lente

Kelli Murray illustreert onze win-app tijdens de lente

Onze liefde voor artwork gaat over de grenzen! Kelli Murray is een freelance illustratrice uit het zonnige California. Ze is de vrouw van een man die Sam heet en de moeder van een dochtertje Rylee. Je vindt haar prachtige illustraties ergens in een hoekje op internet maar wij geven jullie al een voorsmaakje. Want tijdens de lente is onze Facebook win-app geïllustreerd met haar feeërieke afbeeldingen!i love eco blog, Kelly Murray, Illustrator, Facebook app, lente

Ondertussen houden wij een gezellig gesprekje met Kelli over haar illustraties en inspiraties. Geniet ervan!i love eco blog, Kelly Murray, Illustrator, Facebook app, lente

I Love Eco: Wat inspireert je?

Kelli: “Ik laat me door veel dingen inspireren, maar mode, de schoonheid van de natuur en mijn dochter zijn mijn grootste inspiratiebronnen.”

I Love Eco: Hoe ga je te werk? Welke materialen gebruik je? 

Kelli: “De laatste tijd gebruik ik enkel een penseel en waterverf of gouache. Waterverf voegt zoveel karakter en dimensie toe aan een illustratie. Zo werk ik het liefst. En ik hou er ook van om te illustreren op speciaal waterverfpapier van Arches. Ik begin altijd met een schets die ik dan verfijn en inkleur met waterverf. Wanneer de waterverf droog is, ga ik er soms nog eens over met een fijne micron pen om meer structuur toe te voegen. Af en toe geniet ik er ook van om acrylaatverf op hout te gebruiken.”

i love eco blog, Kelly Murray, Illustrator, Facebook app, lente

I Love Eco: Heb je een speciaal ritueel wanneer je aan het illustreren bent? 

Kelli: “Ik illustreer altijd vanuit mijn home studio. Daar voel ik me geïnspireerd en word ik creatief opgeladen. Ik hou niet noodzakelijk aan een specifiek ritueel vast wanneer ik illustreer, maar de set up is altijd dezelfde: tekentafel met mijn waterverf uitgestald, waterkopje en mengbord en meestal een snackje zoals yoghurt pretzels of pita chips. Ik sta erom bekend om mezelf gedurende 4 à 5 uur aan een stuk af te sluiten in mijn werkplekje.”

I Love Eco: Luister je graag naar muziek wanneer je werkt of hou je meer van de stilte? 

Kelli: “Dat hangt ervan af in welke stemming ik ben. Soms kies ik voor de stilte. Maar wanneer ik zin heb om naar muziek te luisteren, kies ik meestal voor iets mellow zoals Ben Howard, Bon Iver of Animal Collective.”

i love eco blog, Kelly Murray, Illustrator, Facebook app, lente

I Love Eco: Wil je een verhaal vertellen via jouw illustraties? 

Kelli: “Ik wil absoluut een zekere emotie oproepen. Ik ben een dromer…dus beeld ik vaak mijn gedachten rond hoop, schoonheid of liefde af in de dingen die ik creëer.”

I Love Eco: Klopt het dat ik een soort van feeërieke sfeer in je illustraties opmerk?

Kelli: “Ja, dat wordt vaak over mijn werk gezegd. Ooit zou ik graag eens een kinderverhaal willen illustreren.”

I Love Eco: Hoe beïnvloeden jouw man en baby je werk? Inspireren zij je? 

Kelli: “Mijn dochter heeft zeker een invloed gehad op mijn werk de laatste jaren. Ik hou ervan om beelden te creëren die ook haar inspireren. Veel van mijn recent werk heeft een jonge en onschuldige uitstraling en dat komt grotendeels door mijn dochter. En mijn man is mijn grootste fan. Hij moedigt me altijd aan om mijn dromen na te jagen. Dus ja, ze inspireren me beiden op verschillende vlakken.”

i love eco blog, Kelly Murray, Illustrator, Facebook app, lente

I Love Eco: Waar hou je het meest van: de zee, de bergen of groen gras? 

Kelli: “Zonder twijfel de zee. We wonen een paar minuten van het strand en het is echt onze thuis weg van huis. Mijn man is een enthousiaste surfer en ik ben opgegroeid met de oceaan. Dus de zee heeft absoluut een speciaal plekje in ons hart.”

I Love Eco: En als afsluiter, omdat onze blog I Love Eco heet: is ecologie belangrijk in je leven? 

Kelli: “Natuurlijk. Ik hou ervan om biologische spullen te kopen, gaande van eten tot gebruiksvoorwerpen, tot zelfs kleding als ik kan. Thuis proberen we korte douches te nemen, de lichten te doven wanneer we ze niet nodig hebben en te recycleren.”

i love eco blog, Kelly Murray, Illustrator, Facebook app, lente

Wil je meer van Kelli zien, check dan zeker haar website. Via haar Etsy-shop kan je haar prachtige illustraties op de kop tikken!
Print Friendly, PDF & Email


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.