I ♥ ECO & DRUANTIA: huidverzorgend zalfje

I ♥ ECO & DRUANTIA: huidverzorgend zalfje

Zomertijd, da’s een harde tijd voor mijn voeten. Want vanaf dat de temperaturen richting twintig graden gaan, ruil ik mijn dichte schoenen in voor teenslippers of sandalen. Dat resulteert in droge voeten die ’s avonds ook serieus branden. Hiervoor zocht ik een natuurlijke oplossing en die vond ik in dit huidverzorgend zalfje. Het idee pikte ik op uit het boek ‘Creatief met kruiden en essentiële oliën’ van Créosa Govaers. Advies en de producten kreeg ik van Iris van Druantia.

 

Nodig voor drie kleine potjes zalf:

  • een handje vol kamillebloempjes
  • een of twee goudsbloemen
  • optioneel: een korenbloempje (Ik voegde dit toe omdat ik het vond in mijn moestuin en het wel mooi vond voor de foto. Iris vulde aan dat het gebruikt wordt in oogdruppels, maar aan mijn branderige voeten weinig gaat bijbrengen.)
  • 1 dl rozenhydrolaat
  • 1 el bijenwas
  • 75 ml abrikozenpitolie

 

Huidverzorgend zalfje
De bloemen rechtstreeks uit de moestuin in de pan. Verser kan niet.

 

Zo maak je het:

  1. Laat de bloempjes trekken in het rozenhydrolaat dat je lichtjes hebt verwarmd. Laat de bijenwas samen met de abrikozenpitolie au bain-marie zachtjes ssmelten.
  2. Zeef de bloempjes uit het rozenwater en voeg nu voorzichtig het oliemengsel toe terwijl je het geheel mooi egaal klopt.
  3. Giet de crème in donkere potten en bewaar op een koele plaats.

 

Deze zalf is geschikt voor kinderen vanaf zes jaar. Maar ook volwassenen kunnen er hun voordeel mee doen. Je kunt ze namelijk gebruiken bij eczeem, maar ook gewoon als verzorgings- of dagcrème. Als je de bijenwas uit het recept weglaat, kun je deze zalf ook gebruiken bij baby’s.

 

Tip: leg een handdoekje op je matras als je elke avond je voeten insmeert met deze crème. Hij doet namelijk wat hij belooft: je huid verzorgen, maar hij trekt niet super snel in, waardoor een handdoekje wel handig is.

 

Tip 2: Laat het potje zalf niet open in de buurt van een puppy staan. Die vindt dat namelijk ook lekker. Toen ik terug buiten kwam nadat ik mijn fotomateriaal was gaan binnen leggen, had onze Ayla (7 maanden) het potje al half leeg gelikt. Geen probleem natuurlijk, want niets van de ingrediënten is schadelijk. Dat zou wat anders geweest zijn als ik een pot van de winkel had laten open staan. Al zou ze daar natuurlijk niet zo verlekkerd op zijn. 😉

Print Friendly, PDF & Email


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.