DIY: een organiser met restjes stof

DIY: een organiser met restjes stof

Tijdens lange ritten met de auto zijn mijn kinderen altijd van alles kwijt. Net voor we op vakantie vertrokken, besloot ik daarom een dagje te knutselen en een organiser te maken om aan de autostoelen te bevestigen. Hier mijn DIY-tips met restjes stof, die intussen hun nut bewezen hebben. Groetjes uit Toscane!

 

organiser
Victor showt zijn organiser, waarin ook een plekje moest zijn voor zijn knuffel.

 

Praktisch

Ik vond op zolder nog heel wat restjes stof, waarmee ik in januari ook al eens deze vlaggenlijn maakte. Toegegeven: de motiefjes passen niet bij elkaar. Als ik nieuwe stofjes zou kopen, zou ik hier wel op letten. Maar kijk, gerecycleerd beter dan nieuw en het gaat hier om het praktische, niet om het esthetische. Ik ben met de kinderen gaan samen zitten en heb hen gevraagd wat ze zoal bij de hand wilden hebben tijdens onze lange ritten naar Italië. Voor allebei kwam het erop neer dat ze plek wilden voor kabeltjes, power banks, hun telefoon (voor spelletjes), iets om de koptelefoontjes aan te bevestigen, plek voor een boek en voor wat afval dat onderweg verzameld werd. Ah nee, dat laatste voegde ik er zelf aan toe, daar waren ze zelf niet opgekomen.

 

Organiser
Plek voor de telefoons en de power banks moest er zeker ook zijn.

 

Patroon

We zijn dan een ‘patroon’ gaan tekenen: niet meer dan een karton dat we bij het oud papier vonden en hierop hebben we de reële afmetingen van de power banks, telefoons, kabeltjes, gemiddelde boeken e.d. De rest vulde ik op met een zakje voor het afval. Dan maakte ik zakjes in restjes stof ter grootte van hun spulletjes en die stikte ik vast op het stevige stof dat de onderkant werd. Victor hielp me de hele namiddag en hij knipte lintjes, die ik dubbel streek en vast stikte om de organiser aan de autostoel te bevestigen.

 

Getest

Intussen hebben we twee lange ritten achter de rug en zijn de jongens blij met hun organisers. In de praktijk blijkt ie toch weer te klein te zijn, want ze hebben nog veel meer in hun buurt dan ze hierin kwijt kunnen: koekjes, flesjes water, puzzelboekjes, moppenboekjes … Het afvalzakje wordt dus ook gretig gebruikt voor andere doeleinden. En ik denk dat ik nooit een organiser kan maken waar echt àlles in past. Wij zijn dus tevreden. Hopelijk halen jullie er ook inspiratie uit!

 

 

Print Friendly, PDF & Email


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.