Een topje met een verhaal

Een topje met een verhaal

Verhalen vertellen die de mensen raken, dat moet je kunnen. Kleding met een verhaal is een moeilijk iets. Want veel mensen willen de verhalen achter hun kleding niet kennen. Anders zouden grote ketens als Primark toch niet bestaan? Marlieke van Wolf and Storm stuurde me onlangs een berichtje. Of I Love Eco een verhaal wou vertellen over één van de kledingstukken in haar webshop. Ik hou van verhalen. Ik hou van mooie kleding. Schone kleding die fair en eco is én een mooi verhaal heeft, daar loop ik helemaal warm voor.

 

Olijven

Marlieke besloot me een topje van Lovjoi op te sturen. Olijfgroen, dat doet dromen naar warme oorden waar de olijven groeien. Of denken aan oorden waar die olijven groeien, maar waar mensen wegvluchten omdat er oorlog is. Dan in een land komen waar ze door een deel van de politici en de bevolking scheef bekeken worden omdat ze profiteurs zijn. Niet mogen werken zolang een procedure loopt, maar zich toch nuttig willen maken. Las je dat fantastische verhaal van Senegalese supporters die na een voetbalmatch op het WK in Rusland zelf rommel gingen opruimen? Of het serieuze bericht vorige week in De Standaard dat de economie op termijn positief reageert op migratie?

 

Vluchtelingen

Lovjoi is een Duits merk, met een erg kleinschalige productie in huis. Met een kleine collectie, zodat er quasi geen overschotten zijn. Met GOTS-gecertificeerde stoffen, uiteraard. Maar wat ik het allermooiste vind? Dat stond op een kaartje dat Marlieke met mijn top meestuurde: dat vluchtelingen in Duitsland mee geholpen hebben om dit shirt te maken. Dat maakt het – naast het heerlijk zachte stofje met een reliëf erin en het geweldig mooi groen kleurtje – het mooiste aan dit topje: het verhaal erachter.

 

Marlieke wil met Wolf & Storm geen toegift doen aan mooie kleding en leuke accessoires, op voorwaarde dat ze bio, fair en vegan zijn. ‘Elk item in mijn webshop maakt de wereld één voor één een beetje mooier.’

 

Kleding met verhaal

Welk verhaal zit er achter jouw shirt vandaag? Zouden we de wereld niet al een beetje mooier maken door gewoon het verhaal te kennen? Je zou automatisch een pak minder kleding hebben, dat ook, want je kunt ze onmogelijk allemaal kennen. Ik vind het alvast een mooi voornemen: alleen nog spullen kopen waar je het verhaal van kent. Wie doet mee?

 

Ken je dit bericht nog waar ik mijn favoriete webshops beschrijf?

Print Friendly, PDF & Email


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.