Gastblog Comptoir des Objets: Mason Jar Salads

Susanne de Laat is naast amateur foodie ook eigenaresse van Comptoir des Objets, een webshop vol duurzame en vaak handgemaakte ‘everyday objects’ voor keuken en tafel. Vandaag maakt ze één van haar goede voornemens waar en dat wil ze met ons delen!
Als fervente Pinterest-gebruiker pin ik vaak geweldige DIY-ideeën en recepten waarvan ik denk dat ik ze zeker ga maken om vervolgens in de vergetelheid te raken en dus nooit uit te voeren. Maar na de zoveelste pin over Mason Jar salads en mijn voornemen om gezonder te lunchen, was er geen ontkomen meer aan. Het basisprincipe van de Mason Jar Salad is simpel maar goed. Je kunt zo in 1 keer voor een hele week salades maken. Deze blijven dan tot het einde van de week vers en lekker. Hoe dat kan? Stapelen is de boodschap. Je begint met de dressing en eindigt met het lichtste ingrediënt. So ‘I put my money where my pins were’ en ben aan de slag gegaan. Afgelopen zondagavond was het dan zover. Prep time!
First things first. Het boek van Julia Mirabella eens rustig doorgenomen en gekeken welke Mason Jar salade ik zou gaan maken.
De Mason Jars die ik heb gebruikt zijn er van 32 oz en hebben een wijde hals. Zo krijg je de ingrediënten gemakkelijker in de pot.
Ik ging voor de Griekse salade met kikkererwten. Wel met wat dichterlijke vrijheid want sommige ingrediënten had ik niet in huis en verving ik door andere. Kijk voor tips en meer recepten eens op de site van Julia zelf.
Dressing eerst! In dit geval een eenvoudige vinaigrette met citroen en olie.
Na de dressing de ‘zwaardere’ ingrediënten. Hier als eerste de kikkererwten, omdat deze de dressing niet compleet opzuigen en er zo een mooie barrière ontstaat.
All done! Het gaat niet alleen lekker zijn, het ziet er ook nog eens super uit.
Vanaf morgen iedere ochtend een glimlach op mijn gezicht bij het openen van mijn koelkast.
Liefs,
Susanne
Beelden via Susanne de Laat van Comptoir des Objets