Het Grote Vlinderweekend

Het Grote Vlinderweekend

Boomblauwtje, dagpauwoog, landkaartje, kleine vos… Het zijn allemaal vlinders! De namen zijn alvast even mooi als het beestje zelf.

Net zoals Het Grote Vogelweekend organiseert Natuurpunt Het Grote Vlinderweekend. Natuurpunt nodigt iedereen uit om de vlinders in de tuin te tellen en de aantallen door te geven. Nuttig voor de natuurorganisatie en leuk voor jezelf! Sta op zaterdag 2 en zondag 3 augustus, met pen, papier en een scherpe blik, klaar om vlinders te spotten!

Deze telling leert je de vlinders te herkennen én je krijgt tips voor een vlindervriendelijke tuin.I love eco blog, Natuurpunt, vlinderweekend, vlinders tellen,

I love eco blog, Natuurpunt, vlinderweekend, vlinders tellen,

Ga naar het online invulformulier en geef jouw telling op zondagavond of in de loop van de week erna door.

Wij hebben in de tuin van Weleda vorige zomer een kleine vos gespot! Scroll naar onderen in het blogbericht om het beestje te zien fladderen!

Check de Vlindertelling website voor meer soorten vlinders en voor meer info. Veel plezier!

Wie de natuur ook buiten de eigen tuin beter wilt leren kennen, krijgt dé kans in Antwerpen. Natuurpunt palmt er tot eind augustus het gelijkvloers van de KBC-toren in met een pop-up shop. Een bezoekje is de moeite waard: je leert er de Antwerpse natuurgebieden kennen, kan er een (h)eerlijk tasje koffie drinken, of meedoen met één van de vele activiteiten.

Print Friendly, PDF & Email


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.