Honesse: een duurzame kledingkast vanaf het onderste laagje

Honesse: een duurzame kledingkast vanaf het onderste laagje

Ken je Honesse al? Het is de webwinkel van Laura en Tom. Kleinschalig, maar met oog voor elk detail. Met zo’n mooi motto: starten met een duurzame kledingkast is het gemakkelijkste vanaf het onderste laagje. Een nieuwe tip in mijn lijstje van favoriete webshops voor bio, eco en faire kleding.

 

Onderste laagje

Dat mag je letterlijk nemen. Want in het webwinkeltje van Laura en Tom vind je een zalige selectie van pyjama’s, sokken, ondergoed en T-shirts. Allemaal zijn ze ecologisch en eerlijk gemaakt. Uit materialen zoals biologisch katoen, linnen en bamboe. Duurzame mode, ik heb het altijd een redelijke contradictie gevonden. Want mode is tijdsgevoelig en iets duurzaams is dat per definitie niet. Daar zijn Laura en Tom zich van bewust. Want ze willen jou overtuigen om basics te kopen die lang meegaan. Niet goed voor hun business, wel goed voor jouw portemonnee én de planeet. Want als jij investeert in duurzame kleding, moet je minder vaak kleding kopen en moet de planeet dus minder van haar kostbare grondstoffen aan ons afstaan. Chapeau om dit toch als uitgangspunt voor je businessmodel te kiezen.

 

Een voorbeeld: nachtkleedje Hannah van het Engelse merk Thought

Bamboe

Als je door het aanbod snuistert, zie je opvallend veel biologisch linnen en bamboe. Ik ben al een overtuigd bamboe-gebruiker, zeker voor mijn sokken. Je voelt dat het materiaal uitermate goed zorg draagt voor je huid. Ze zijn warm als je dat nodig vindt en absorberen zweet als je het te warm hebt. In mijn basic kledingkast heb ik ook al wat T-shirts van bamboe. Slaapkleding nog niet en daarom mocht ik van Honesse.com een slaapkleedje in bamboe uitproberen. Het slaapkleedje Hannah van het Engelse merk Thought voelt als een tweede huid. Het is super zacht, gemakkelijk in de was, zweet niet en is gegarandeerd gezond zonder chemische restanten. Op de website geeft Laura nog de tip mee dat je het op vakantie in de zomer ook als gewoon vrijetijdskleedje kunt dragen, of in de winter als onderjurk. De maat valt ruim, dus hou daar rekening mee als je het als onderjurk zou willen dragen, dat je dan zeker niet een maat te groot bestelt.

Cadeaus

Naast onderkleding vind je op de website ook leuke cadeautjes. Zoals leuke zakdoeken van Poor Christine, hand lotion en lichaamsolie en kaarsen van sojawas van het merk The Munio. Sojawas, op basis van sojabonen, is een hernieuwbare brandstof die voor een propere en niet-giftige verbranding zorgt, die trager gaat dan bij klassieke kaarsen. In het assortiment vind je grotere en kleinere kaarsen met telkens een speciaal kruid erin gesmolten. Super mooi en origineel cadeautje.

 

Sokken-actie

Laura heeft momenteel een aanbieding voor iedereen die voor meer den 50 euro bestelt. Je kan dan een paar sokken ter waarde van 7,50 euro toevoegen aan je winkelmandje. Met de actiecode PROBEERBAMBOE gaat het bedrag van de sokken van je totaalbedrag af. Zeker de moeite, want ik ben absoluut fan van de sokken van Thought!

Print Friendly, PDF & Email


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.