I ♥ Eco & Druantia: DIY zuiverend gezichtsmasker

I ♥ Eco & Druantia: DIY zuiverend gezichtsmasker

I ♥ Eco slaat met Iris van Druantia de handen in elkaar voor een zalige DIY-reeks. Vanaf nu mogen jullie elke maand een origineel receptje voor natuurcosmetica verwachten. Iris is ongelooflijk gepassioneerd door natuurlijke zelfzorg en natuurlijke cosmetica. We delen haar enthousiasme graag met jullie! Voelen jullie het ook kriebelen?

We beginnen de reeks met een recept voor een zuiverend gezichtsmaskertje. Gewoon thuis preparen, aanbrengen en dan liefst ook even thuis blijven tot het maskertje eraf mag.

i-love-eco-blog_Druantia_DIY_Gezichtsmasker1A

Zuiverend gezichtsmasker met Ghassoul, Oranjebloesem en Argan
Ghassoul is uiterst zacht en geschikt voor elk huidtype. Het reinigt diep in de poriën en geeft de huid extra mineralen. Arganolie is de ideale anti-aging olie en zorgt voor een gezonde glans. Oranjebloesemwater is licht hydraterend en heeft een zoete bloemige geur.
Welk materiaal heb je nodig om het gezichtsmasker te preparen?
– een glazen, porseleinen of houten kommetje
– een houten lepel
– eventueel een maskerkwast
Welke ingrediënten heb je voor dit masker nodig?
– 2 eetlepels Ghassoul lava-aarde poeder
– 2 theelepels Arganolie
– 3 eetlepels Oranjebloesemwater
– enkele druppels Palmarosa etherische olie
Hoe begin je eraan?
Doe het ghassoulpoeder, de arganolie en het oranjebloesemwater in een kommetje. Laat 5 tot 10 minuten staan zodat de ghassoul de tijd krijgt om de olie en het water op te nemen. Roer met een houten lepel totdat je een gelijkmatige massa krijgt. Voeg de druppels etherische olie toe zodat de massa dik genoeg blijft en plakt en vloeibaar genoeg wordt om gemakkelijk uit te smeren. Voeg indien nodig oranjebloesemwater bij voor meer vloeibaarheid of voeg ghassoul toe voor meer vastheid. Breng een dun tot matig dik laagje aan op je gereinigd gezicht. Laat 5 tot 10 minuten inwerken. Spoel af met voldoende lauwwarm water voor het masker helemaal opgedroogd is.
I love eco blog, diy, natuurcosmetica, Druantia,

Het resultaat: een perzikzacht huidje! Heerlijk!

Alle gebruikte producten zijn ook te verkrijgen bij Druantia.

Print Friendly, PDF & Email


2 thoughts on “I ♥ Eco & Druantia: DIY zuiverend gezichtsmasker”

  • Leuk receptje! Ik wilde ook zo’n rubriekje starten op mijn blog en sinds enkele dagen is mijn DIY ook af, nog niet gepubliceerd maar… ja nu lijkt het wel alsof ik jullie wil nadoen natuurlijk. Was niet mijn bedoeling! Maar ah we kunnen nooit genoeg DIY’s hebben zeker. 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.