Ingemaakt, recepten voor homemade smaakmakers

Ingemaakt, recepten voor homemade smaakmakers

I love eco blog, Ingemaakt, Boek, recept, Njamelicious

De zusjes van Njamelicious doen het weer! Na hun vorige boek met overheerlijke brunchrecepten mogen we nu smullen van hun homemade smaakmakers. De zomer is bijna voorbij maar dankzij de Ingemaakte Recepten kan je het seizoen lekker verlengen!

Met hun chutneys, compotes, pickles steken ze traditie in een nieuw jasje. Benieuwd? Wij mogen een receptje delen met twee basisingrediënten van het seizoen: rode biet en appel. Snel naar de markt voor enkele verse exemplaren en hup de keuken in! Dankzij deze chutney haal je tijdens de winter de zomer terug boven.

I-love-eco-blog_boek_Ingemaakt_by-njamelicious_2b

Ingrediënten voor 5 potjes van 300 ml

– 500 g appels
– 500 g gekookte rode bietjes
– 350 g ui
– 1 eetlepel geraspte gember
– 2 teentjes knoflook
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel kurkuma
– 1 kaneelstokje
– 250 g donkerbruine suiker
– 450 ml rodewijnazijn

Bereiding

Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in stukjes. Rasp de bietjes. Pel de ui en snipper hem fijn. Schil de gember en rasp hem. Pel de knoflook en snipper hem fijn of pers hem uit. Doe alle ingrediënten in een grote kookpot. Breng het mengsel aan de kook en laat 40 minuten op een zacht vuur inkoken tot een dikke chutney. Zet de gesteriliseerde, glazen potten op een vochtige theedoek. Schep de chutney in de potten en sluit de potten onmiddellijk af met het deksel. Laat de chutney afkoelen. Zet de potten chutney op een koele, donkere plaats en laat minstens 2 weken rusten.

Lekker bij vleesbrood of gehaktballetjes.

Tip: ongeopend is de chutney 4 tot 6 maanden houdbaar, eens geopend bewaar je de potten best in de koelkast en blijven ze nog enkele weken houdbaar

 

Het boek ligt eind augustus in de winkel.

 

Beelden en recept door Njamelicious

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.