I ♥ ECO & DRUANTIA: Kruidige bodybutter

I ♥ ECO & DRUANTIA: Kruidige bodybutter

Ik voel de herfst al in mijn botten en wordt het hoog tijd om goed voor mezelf te zorgen. Met een lekker ontspannend bad, gevolgd door deze heerlijke bodybutter. Dankzij Iris van Druantia maak je die gewoon zelf!

Wie houdt er niet van een zachte gehydrateerde en gezonde huid? De boters en oliën in deze body butter vormen hiervoor de perfecte combinatie. Sheaboter bevat waardevolle fytosterolen, antioxidanten en vetzuren. Het beschermt de huid tegen het uitdrogen en versterkt de huidbarrière. Cacaoboter en kokosolie bevatten beide verzorgende vetzuren en hebben uiteraard ook een heerlijke geur. Lavendel bezit huidherstellende eigenschappen en samen met rozemarijn verbeteren ze de doorbloeding van de huid. Lavendel en rozemarijn geven de body butter bovendien een heerlijk zomers Provençaals aroma.

Materiaal:

  • weegschaal
  • maatbeker (400 ml) of kleiner kommetje
  • kookpot
  • kookvuur
  • handmixer
  • glazen of inox kom waar je in kan mixen
  • eetlepel
  • spatel of mes
  • diepvries
  • glazen pot (ongeveer 400 ml)

 

Ingrediënten:

Kies biologische en koudgeperste boters en oliën zodat de goede voedende eigenschappen nog aanwezig zijn. Bij ontgeurde of geraffineerde olie en boter zijn die helaas verloren gegaan in het productieproces.

Weeg alle boters en oliën af en doe ze in de maatbeker. Verwarm de maatbeker au-bain-marie zodat de oliën en boters smelten. Roer om de minuut. Als alles gesmolten is, haal je de maatbeker uit de kookpot en zet je het vuur af. Giet over in de kom (waar je straks in gaat mixen). Laat 5-10 afkoelen tot op kamertemperatuur. Plaats de kom in de diepvries en kijk elke 5 minuten of het mengsel hard is geworden (ondoorzichtig melkachtig wit). Haal de kom uit de diepvries. Begin te mixen op de laagste stand en zet de snelheid langzaam hoger totdat je een witte smeuïge slagroomachtige massa hebt. Voeg de etherische oliën toe aan de body butter en roer of mix nog eens goed door. Schep over in de glazen pot. Klaar!

Je kunt deze bodybutter twee tot drie maand bewaren (op kamertemperatuur of koeler, niet op een plaats waar het +26°C zou kunnen worden).

Neem met je vinger een beetje body butter uit de pot en masseer het op je huid. Idealiter net na het douchen (als de huid nog warm en een beetje vochtig is). De body butter wordt nu een paar minuten volledig opgenomen.

Tip: Mooi lintje rond de pot en tadaa: het perfecte cadeautje!

Print Friendly, PDF & Email


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.