Wat maak je met een groentepakket? #7

Wat maak je met een groentepakket? #7

Hoewel de temperaturen momenteel nog niet echt mee willen, voelen we aan de natuur wel dat het volop lente is. In mijn moestuin beginnen de eerste plantjes weer uit te komen en ik verlang naar het moment waarop ik weer elke dag in mijn eigen tuin kan gaan ‘shoppen’ op zoek naar ingrediënten voor het eten.

Zolang dat nog niet zo is, bestel ik elke week een groentepakket bij de Voedselteams. In deze reeks vertel ik jullie tien weken lang wat ik met dat groentepakket maak. Het wordt immers samengesteld op basis van beschikbaarheid van groenten en niet op basis van wat je er allemaal mee kan in de keuken. Soms vind ik het een hele uitdaging. Deze week was het gemakkelijk.

Vroeger gebruikte ik van de radijzen alleen maar de radijzen zelf. Intussen weet ik dat ook het loof eetbaar, voedzaam en lekker is en maak ik er altijd pesto van. Die is lekker op de boterham, maar ook bij de pasta. Bij het loof enkel olijfolie, een teentje knoflook, nootjes of pitjes (ik koos voor zonnebloempitten) en kaas of edelgistvlokken toevoegen.

De radijzen gebruikte ik deze week rauw in een slaatje, in een wrap en gebakken in de gebakken rijst. De gele wortelen raspte ik om te gebruiken bij de radijzen en van de oranje en paarse wortel maakte ik soep. De komkommer ging half in het slaatje en half bij een kiwi, een handvol spinazie en wat kokoswater in een smoothie.

De spitskook sneed ik fijn en liet ik in een glazen pot met olijfolie, witte balsamico-azijn, peper en zout goed marineren. Heerlijk inzetbaar in een slaatje, wrap, pita of op de boterham.

De sjalotjes gebruikte ik in een risotto, bij wat frietjes, als basis voor de soep. En er bleven er ook een aantal liggen, want sjalotjes bewaren heel goed.

Wat zou jij maken met al dit lekkers?

Print Friendly, PDF & Email


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.