40 dagen plantaardig, een update #5

40 dagen plantaardig, een update #5

We zitten in de laatste rechte lijn naar Pasen, dus vertel ik jullie in deze update over mijn voorlaatste week vasten met plantaardig eten. Dat klinkt veel strenger dan het is: vasten met plantaardige producten betekent dat je nog steeds heel veel kan eten. Een overzichtje van een redelijk gemakkelijke week.

De ontdekking van de week

Ik kan niet kiezen uit een aantal ontdekkingen afgelopen week:

1. Cashewkaas is lekker, voedzaam en veelzijdig inzetbaar. Ik at het op mijn boterham, bij een aperitiefhapje als dip en bij een slaatje naar het werk.

2. Als je denkt dat veganisten niet veel kunnen eten, moet je je koelkast eens open trekken en alles op tafel zetten waar geen dierlijke producten in zitten. Bij ons was dat veel. Heel veel. En heel veel ervan was ook lekker tussen een wrap.

3. Een heel eenvoudige dressing voor een slaatje? Witte balsamico-azijn met honing, een beetje olijfolie en kruiden waar je op dat moment zin in hebt. Dat slaatje bestond afgelopen week trouwens uit zevenblad, paardenbloemblad, vogelmuur, look zonder look en ridderzuring, wat ook wel ooit doorgaat voor onkruid.

Hoe ik me voel

Goed! Ik eet lekkerder dan ooit, mijn blik op eten is weer verruimd en met een beetje kennis van voeding denk ik dat een veganist niet snel voedingstekorten krijgt. Ik neem wel regelmatig vitamine B12 bij en gebruik geregeld edelgistvlokken (waarin veel vitaminen B zitten), dus ik denk dat dik in orde is met mijn bloedwaarden. En het energiepeil is ook nog helemaal in orde.

Wanneer ik het moeilijk kreeg

Toen ik zin had in een koekje, geen zin had in mijn havermoutkoeken en me begon te focussen op wat allemaal niet kon. In elk koekje dat in mijn voorraadkast stond, zat ofwel boter, ofwel ei. Ik heb dan maar een groene smoothie gemaakt.

Resultaat op de weegschaal

In totaal al bijna -4 kg. Nog iemand zin in dit experiment? 40 dagen lekker eten en toch afvallen?

Conclusie?

Volgen jaar opnieuw!

Volgens de teller van Dagen Zonder Vlees heb ik intussen al:

  • 642 m2 op mijn ecologische voetafdruk,
  • Dit komt overeen met 751 baden en 788 km autorijden.
Print Friendly, PDF & Email


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.