Duurzaam Lifestyle Blog (Eco, Bio & Fairtrade!)

Recept: cashewkaas

Recept: cashewkaas

In mijn zoektocht naar plantaardige broodsmeersels kwam ik uit bij cashewkaas. Cashewnoten zijn erg gezond en ze bevatten veel eiwitten. Ideaal als je geen vis of vlees eet! En als ik al iets mis tijdens mijn plantaardige weken, dan is het wel een blokje kaas. Deze cashewkaas kan de smaak van échte kaas niet overtreffen, maar het smeert wel lekker smeuïg weg en is daardoor een heerlijk alternatief voor smeer- of cottagekaas. Ik gebruikte het ook als extraatje in een buddha bowl en in een rauwkostslaatje. Een receptje dat ik ook na de plantaardige weken nog regelmatig ga maken.

Nodig voor een portie voor een hele week:

  • 200 gr cashewnoten
  • 4 eetlepels edelgistvlokken
  • 1 teentje knoflook
  • 4 eetlepels goede olijfolie
  • peper
  • zout

Zet de cashewnoten onder water en laat ze minstens vier uur weken. Giet het water eraf en spoel ze nog even na. Je hoeft ze niet droog te deppen, want je hebt nog wel wat extra vocht nodig.

Schil het teentje knoflook en snij het grof. Doe het in de keukenmachine samen met de andere ingrediënten. Meng goed. Proef even en voeg indien nodig nog wat peper en zout toe.

Serveer met vers groen: wat bieslook, peterselie, kiemgroenten.

PrintFriendly and PDF
Please follow and like us:

Related Posts

Kraamkost: tijd cadeau geven

Kraamkost: tijd cadeau geven

Dit weekend mocht ik weer een doos kraamkost maken en bezorgen. Kraamkost, hoor ik je denken. Wat was dat ook alweer? Kraamkost is een maaltijd als cadeau voor een pas bevallen mama en haar gezin. Het werd in 2015 het woord van het jaar. ‘Uitvinders’ […]

PrintFriendly and PDF
40 dagen plantaardig, een update #2

40 dagen plantaardig, een update #2

Aan Dagen zonder Vlees heb je als vegetariër weinig uitdaging en daarom besloot ik het mezelf dit jaar moeilijker te maken: 40 dagen plantaardig eten. Waarom ik dat belangrijk vind, beschreef ik in dit bericht. Hoe het me de eerste week verging, lees je hier. […]

PrintFriendly and PDF


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *