Recept: cashewkaas

Recept: cashewkaas

In mijn zoektocht naar plantaardige broodsmeersels kwam ik uit bij cashewkaas. Cashewnoten zijn erg gezond en ze bevatten veel eiwitten. Ideaal als je geen vis of vlees eet! En als ik al iets mis tijdens mijn plantaardige weken, dan is het wel een blokje kaas. Deze cashewkaas kan de smaak van échte kaas niet overtreffen, maar het smeert wel lekker smeuïg weg en is daardoor een heerlijk alternatief voor smeer- of cottagekaas. Ik gebruikte het ook als extraatje in een buddha bowl en in een rauwkostslaatje. Een receptje dat ik ook na de plantaardige weken nog regelmatig ga maken.

Nodig voor een portie voor een hele week:

  • 200 gr cashewnoten
  • 4 eetlepels edelgistvlokken
  • 1 teentje knoflook
  • 4 eetlepels goede olijfolie
  • peper
  • zout

Zet de cashewnoten onder water en laat ze minstens vier uur weken. Giet het water eraf en spoel ze nog even na. Je hoeft ze niet droog te deppen, want je hebt nog wel wat extra vocht nodig.

Schil het teentje knoflook en snij het grof. Doe het in de keukenmachine samen met de andere ingrediënten. Meng goed. Proef even en voeg indien nodig nog wat peper en zout toe.

Serveer met vers groen: wat bieslook, peterselie, kiemgroenten.

Print Friendly, PDF & Email


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.