Duurzaam Lifestyle Blog (Eco, Bio & Fairtrade!)

Recept: cashewkaas

Recept: cashewkaas

In mijn zoektocht naar plantaardige broodsmeersels kwam ik uit bij cashewkaas. Cashewnoten zijn erg gezond en ze bevatten veel eiwitten. Ideaal als je geen vis of vlees eet! En als ik al iets mis tijdens mijn plantaardige weken, dan is het wel een blokje kaas. Deze cashewkaas kan de smaak van échte kaas niet overtreffen, maar het smeert wel lekker smeuïg weg en is daardoor een heerlijk alternatief voor smeer- of cottagekaas. Ik gebruikte het ook als extraatje in een buddha bowl en in een rauwkostslaatje. Een receptje dat ik ook na de plantaardige weken nog regelmatig ga maken.

Nodig voor een portie voor een hele week:

  • 200 gr cashewnoten
  • 4 eetlepels edelgistvlokken
  • 1 teentje knoflook
  • 4 eetlepels goede olijfolie
  • peper
  • zout

Zet de cashewnoten onder water en laat ze minstens vier uur weken. Giet het water eraf en spoel ze nog even na. Je hoeft ze niet droog te deppen, want je hebt nog wel wat extra vocht nodig.

Schil het teentje knoflook en snij het grof. Doe het in de keukenmachine samen met de andere ingrediënten. Meng goed. Proef even en voeg indien nodig nog wat peper en zout toe.

Serveer met vers groen: wat bieslook, peterselie, kiemgroenten.

PrintFriendly and PDF
Please follow and like us:

Related Posts

Win 1 van de 3 boeken: Plantpower!

Win 1 van de 3 boeken: Plantpower!

Kennen jullie Lisette Kreischer nog? De dame achter verschillende veggie boeken zoals Lisette in Luilekkerland en de bedenker van de Dutch Weed Burger, heeft een nieuw boek uit. Plantpower is een nieuw handboek voor je dagelijkse inspiratie aan gezonde voeding. 96 van haar favoriete (plantaardige) recepten geeft […]

PrintFriendly and PDF
Win het nieuwe veggie kookboek van Avalon: Grow Eat Share!

Win het nieuwe veggie kookboek van Avalon: Grow Eat Share!

Het Gentse restaurant Avalon inspireert ons en jullie regelmatig met receptjes en onlangs hebben ze hun tweede vegetarische kookboek uitgebracht. We mochten al eerder genieten van Puur & Vegetarisch en nu mogen we Grow Eat Share in onze boekenkast leggen.   Het nieuwe kookboek is […]

PrintFriendly and PDF


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *