Duurzaam Lifestyle Blog (Eco, Bio & Fairtrade!)

Recept: cashewkaas

Recept: cashewkaas

In mijn zoektocht naar plantaardige broodsmeersels kwam ik uit bij cashewkaas. Cashewnoten zijn erg gezond en ze bevatten veel eiwitten. Ideaal als je geen vis of vlees eet! En als ik al iets mis tijdens mijn plantaardige weken, dan is het wel een blokje kaas. Deze cashewkaas kan de smaak van échte kaas niet overtreffen, maar het smeert wel lekker smeuïg weg en is daardoor een heerlijk alternatief voor smeer- of cottagekaas. Ik gebruikte het ook als extraatje in een buddha bowl en in een rauwkostslaatje. Een receptje dat ik ook na de plantaardige weken nog regelmatig ga maken.

Nodig voor een portie voor een hele week:

  • 200 gr cashewnoten
  • 4 eetlepels edelgistvlokken
  • 1 teentje knoflook
  • 4 eetlepels goede olijfolie
  • peper
  • zout

Zet de cashewnoten onder water en laat ze minstens vier uur weken. Giet het water eraf en spoel ze nog even na. Je hoeft ze niet droog te deppen, want je hebt nog wel wat extra vocht nodig.

Schil het teentje knoflook en snij het grof. Doe het in de keukenmachine samen met de andere ingrediënten. Meng goed. Proef even en voeg indien nodig nog wat peper en zout toe.

Serveer met vers groen: wat bieslook, peterselie, kiemgroenten.

Print Friendly, PDF & Email

Related Posts

Recept: brandnetelpesto

Recept: brandnetelpesto

In mijn moestuin is er voorlopig nog weinig beweging te zien, hoewel ik weet dat er onder de grond al van alles begint te kiemen. Wat wel al welig tiert, zijn de kruiden die door sommige mensen onkruiden genoemd worden. In de beginjaren van onze […]

Print Friendly, PDF & Email
Over citroenen en limoncello

Over citroenen en limoncello

‘When life hands you lemons, make limoncello’, zegt een Engels spreekwoord. En dat nemen wij dezer dagen erg letterlijk. Want vorige week arriveerde in Genk bij Manuela Rotilio weer een camion met citrusvruchten uit Italië. Net zoals bij de tomaten, is dat ook een elk […]

Print Friendly, PDF & Email


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *