Wat leer je van mindfulness in de natuur?

Mindful schrijven, brief aan mezelf op Ecolicious Blog, Cursus mindfulness

Mindfulness in de natuur

Echt post krijgen is natuurlijk altijd leuk. Maar post van jezelf krijgen is helemaal bijzonder! Tijdens mijn blogverlof vorig jaar schreef ik de brief aan mezelf. Het was de laatste oefening die ik deed tijdens mijn 8-weekse mindfulness training in de natuur (heerlijk!). De mindfulnessjuf Esther Hasselman nam de brief mee en afgelopen week werd de brief bij mij thuis bezorgd. Ik was compleet vergeten wat er ook al weer in stond. En wat schetste mijn verbazing: ik heb zinnige dingen geschreven. Kreeg ik maar elke week een brief van mezelf!

Goede voornemens

Aan goede voornemens doe ik niet echt. Maar deze brief staat vol fijne adviezen, die komen me van pas bij de start van dit nieuwe jaar! Vooral omdat ik had bedacht dat 2014 “mijn” jaar ging worden. Geen idee wat dat inhoudt, maar ik neem aan veel goeds. Ik vond het mooi om mijn inzichten met je te delen. Wie weet gelden ze ook voor jou?

Lieve Ik

Met de cursus dacht je een paar dingen. Dat je op avontuur zou willen gaan. Op pad. Geen verantwoordelijkheden wilt voelen. Dus dat je je kinderen meer begeleidt & het leven samen als een avontuur wilt zien. Je wilt graag de controle los laten. Dat het goed zo is, hoe anderen zijn en doen. Dat scheelt een hoop onnodig denkwerk. Je wilt graag een 5-jarenplan. Om te zorgen dat dat buiten zijn nog meer in je leven komt. Elke keer komen paarden om de hoek kijken. Het is tijd om daar wat mee te doen. Je realiseerde je, dat je je schuldig hebt gemaakt aan ‘zondagse natuur’. Maar het park bleek ook vol natuur. Ook op doordeweekse dagen. Je hoopt dat je daar, ook als je weer 4 dagen werkt,  vaak naar toe blijft gaan.

Je weet nu waar jouw stress ontstaat: als je dingen snel en tegelijk wilt doen. Ik ben benieuwd of het je lukt om dat minder te doen, zoals je je hebt voorgenomen. Ook ben ik benieuwd of je inderdaad de oefeningen blijft doen. Zes weken stress kan iemand achter elkaar aan. En we leven allemaal in een stressvolle wereld. Zou het dan niet mooi zijn om elke 6 weken een stilte dag te hebben?

Je ontdekte dat je veel “als-dan” & “doe” dingen denkt. Meer doe-dingen dan je ooit kan uitvoeren. En dat je niet van saaiheid houdt. Maar toch zocht je rust. Misschien is gebleken dat saai heel fijn kan zijn. En de tijd nemen ook? Ik ben benieuwd wat je allemaal nog zult ontdekken.

Hoe dan ook, geniet er van!

X Ik

Mindful schrijven, brief aan mij op Ecolicious Blog, mindfulness in de natuur

 PS BIJ DE CURSUS HOORDE OOK EEN STILTEDAG!

Print Friendly, PDF & Email


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.