Plant-aardig Provamel

Plant-aardig Provamel

In 1983 startte Philippe Vandemoortele Provamel op vanuit een ideaalbeeld. Hij wilde hongersnood uit de wereld bannen en wilde hiervoor de sojaboon gebruiken. Sojabonen zijn eenvoudig maar wel degelijk zeer voedzaam. De perfecte bron om met eenzelfde oppervlakte aan landbouwgrond toch meer mensen te voeden. Want op deze manier slaat men de stap van plant naar dier over en wordt de sojaboon rechtstreeks als plantaardig voedsel voor de mens gebruikt.I love eco blog, Provamel, soja, granen, gezond eten, diëtiste

Verschillende internationale organisaties raden aan om meer plantaardige voeding te eten. Plantaardige voeding bevat een heel lijstje aan voordelen: het is arm aan (verzadigd) vet, heeft een goede verhouding tussen onverzadigde en verzadigde vetten, een hoog vezelgehalte, bevat antioxidanten, is rijk aan mineralen en vitamines C en E. Soja is arm aan verzadigde vetten en haver bevat beta-glucanen, waardoor zij ook allebei bijdragen tot het in stand houden van normale cholesterolwaarden in het bloed.I love eco blog, Provamel, soja, granen, gezond eten, diëtiste
Provamel kiest voor zijn producten plantaardige ingrediënten met een interessante voedingswaarde, zoals dus soja en haver, maar ook rijst, amandel, hazelnoot en spelt.  “Het is onze missie lekkere, natuurlijk gezonde plantaardige producten aan te bieden, die niet alleen gezond zijn voor de mens, maar ook voor de planeet.”  Zo zijn alle Provamel producten niet alleen biologisch (en dus bevatten ze geen genetisch gemanipuleerde gewassen), maar zijn ze ook 100% plantaardig, 100% zuivelvrij en bevatten ze 0% lactose.  Alle Provamel producten zijn dan ook geschikt voor veganisten.  Maar er wordt ook aan de planeet gedacht: de volledige productie van Provamel is CO2 neutraal.

Wil je de plantaardige producten wel eens proberen? Laat je dan inspireren door de recepten van Provamel!

Volgende vragen van ecolovers hebben we ook voorgelegd aan de diëtiste van Provamel:

Katia Van Der Auwera: “Zijn de suikers en de vetstoffen in jullie drinks en desserts ongeraffineerd? En zijn de oliën van eerste koude persing?”
Provamel: “Ja, wij gebruiken ruwe rietsuiker of stropen (zoals tarwestroop, agavestroop en tapioca) i.p.v. geraffineerde suikers. De zonnebloemolie komt uit de eerste koude persing.”

Suzanne van Drunen-Jungst: “Bestaat er een soort van ‘omschakellijst” waar (even kort door de bocht) in staat: boter in een cake kun je vervangen door…, melk ik een pannenkoek kun je vervangen door…, crème fraîche voor een pasta-roomsaus kun je vervangen door… ?”
Provamel: “Zeker, download hier een Vervanglijstje.”

 
Hebben jullie nog vragen voor Provamel? Dan kan je vanuit België bellen naar 0800-99035 en vanuit Nederland naar 0800-0229365. Mailen kan ook naar info@provamel.com of gebruik het contactformulier op de website!

 

Beelden via Provamel

 

Print Friendly, PDF & Email


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.