Recept: wortelcake

Recept: wortelcake

Deze wortelcake is een heerlijk tussendoortje! Ik bakte ‘m de laatste weken een aantal keren en telkens waren de proevers positief verbaasd over het feit dat je een lekkere cake kunt bakken met groenten. Het recept lijkt een beetje op deze pastinaakcake, maar deze wortelcake heeft wat meer specerijen in het ingrediëntenlijstje staan. Uiteraard kun je deze wortelcake ook maken met pastinaak en de pastinaakcake met wortel. Dat is het heerlijke van durven improviseren met wat je in huis hebt en wat het seizoen je biedt.

 

wortelcake
Wortels zijn van nature zoet, dus heerlijk om in gebak te gebruiken. Foto: Jonathan Pielmayer voor Unsplash

 

Het recept is gebaseerd op dat van pompoencake uit Mijn Oogst van Wim Lybaert, maar Barbara zou Barbara niet zijn als ze zou afwijken van het recepten er helemaal iets anders van zou maken. Maak je een lekkere variant op dit recept? Deel jouw tips & tricks dan zeker onderaan in de reacties. Zo kunnen we allemaal weer bijleren.

Deze ingrediënten volstaan voor een langwerpig bakblik van ongeveer 25 cm lang.

  • 200 gr bloem of volkorenmeel
  • 250 gr geraspte wortelen
  • 2 eieren
  • 120 gr kokosbloesemsuiker
  • 1,5 dl olijfolie
  • 2 koffielepels kaneel
  • 2 koffielepels kurkuma
  • een snufje nootmuskaat
  • 1/2 koffielepel gemalen kruidnagel
  • 1/2 zakje bakpoeder

Zo. maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C
  2. Meng eerst alle droge ingrediënten (dus ook de specerijen) in een mengkom en roer er ook de geraspte wortelen geleidelijk aan door.
  3. Voeg er dan geleidelijk aan de eieren en de olie bij en mix goed door tot je een luchtig beslag krijgt.
  4. Bekleed je bakvorm met bakpapier en stort het beslag erin.
  5. Bak ongeveer 45 minuten en prik dan even in het deeg om zeker te zijn dat alles goed doorbakken is.
Print Friendly, PDF & Email


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.