Review: Aliye Tea Green-jurkje van Miss Green

Review: Aliye Tea Green-jurkje van Miss Green

Kiezen voor biologische stoffen in je kleerkast is dubbel winst. Want je zorgt niet alleen voor een betere planeet omdat er voor de productie van de stoffen en kleding minder water en chemische stoffen worden gebruikt; eens je gewoon bent om ecokleding te dragen, vind je de gangbare kleding chemische troep. Je huid geniet gewoon van (h)eerlijke kleding. Dat was het uitgangspunt om dit artikel te schrijven, waarin ik op zoek ging naar antwoorden op vragen over ecokleding. Je vindt een recente update van onze favoriete online shops trouwens hier.

De nummer één van onze webshops – Watmooi.nl – vroeg me om een review te schrijven van een jurkje van Miss Green. Op die vraag ging ik heel graag in, want ik draag heel graag jurkjes. Ik moet eerlijk toegeven dat ik het nodige voorbehoud had over dit model, want de drawnstring bevindt zich op een voor mijn model niet ideale plek. Dat weet ik omdat mijn mama kleding op maat maakt en ze mijn maten ooit in de computer stopte. Mijn taille ligt blijkbaar erg hoog en daarom zijn jurkjes met een hoge taille normaal gezien voor mij ideaal. Maar dit lintje maakt dat je je buikje een beetje kan verstoppen en dat vind ik dan weer zalig, want na twee baby’s van vier kg, wil dat buikje toch niet altijd meer mee zoals ik het zou willen. Er zit ook nog een lintje in de nek. Dat maakt de rug lekker speciaal. Als je het lintje los laat, kun je het jurkje over je schouders dragen voor een nog koeler en cooler effect.

Dit jurkje voelt zo comfortabel als een pyjama. De stof (95% biologisch katoen en 5% elasthan voor de pasvorm) is heerlijk voor je huid. De kleur staat goed bij mijn herfst-typehuid en ik vind de lengte helemaal prima. Als ik naar het station fiets (50 km per dag), draag ik er een koersbroek onder tijdens de rit. Het jurkje draagt heerlijk op de fiets, tijdens een vergadering, op kantoor en voor een terrasje ’s avonds. Met een deftige schoen eronder kun je zo naar een receptie, met een sneaker eronder wordt het helemaal sportief. En tijdens de hittegolf vorige week, droeg ik er gewoon mijn teenslippers onder. Ook prima.

Ik ben dus fan, dat is wel duidelijk. En voor wie ook eens één van de heerlijke jurkjes of iets anders van WatMooi.nl wil proberen, heb ik goed nieuws. Want tot 20 juli krijg je met de code WMLOVE 20% korting op jouw aankoop. Uiteraard geldt het niet op sale-items.

Wat is jouw favorietje?

Print Friendly, PDF & Email


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.