I♥Eco & Druantia: Herstellende balsem met Sheaboter en Goudsbloem

I♥Eco & Druantia: Herstellende balsem met Sheaboter en Goudsbloem

Nu het voorjaarszonnetje weer schijnt, zijn we extra veel buiten te vinden. Zo fijn! Maar onze huid vindt het buiten eigenlijk nog een beetje guur. Bovendien moeten we weer wennen aan al die zonnestralen op onze huid. Het gevolg; droge plekjes. I ♥ Eco slaat met Iris van Druantia de handen in elkaar voor een zalige DIY-reeks. Elke maand bieden we aan een origineel receptje voor natuurcosmetica. Ditmaal een een herstellende balsem voor jouw schrale huid. Die straalt na gebruik weer heerlijk!

Schrale huid: Herstellende balsem met Sheaboter en Goudsbloem. DIY recept natuurlijke cosmetica van I Love Eco en Druantia

Sheaboter beschermt de huid tegen vochtverlies en maakt de huid glad en zijdezacht. Kaolin klei is mild reinigend en verzacht zelfs de meest gevoelige huid. Goudsbloemolie herstelt en kalmeert de huid, ideaal bij schrale plekken, kloofjes en gesprongen lippen.

Wat heb je nodig?
– glazen kommetje
– kookpot
– mini garde
– glazen potje van 60 ml (uitgekookt of gesteriliseerd)
– precisie weegschaaltje
– kookplaat
– naald om de vitamine E capsules open te prikken

Welke ingrediënten heb je nodig?
– 30 g biologische goudsbloemolie
– 20 g bijenwas
– 10 g koud geperste biologische sheaboter (karitéboter)
– 5 g kaolin klei (witte klei)
– 20 druppels biologische etherische olie van Lavendel
– 2 capsules vitamine E

Schrale huid: Herstellende balsem met Sheaboter en Goudsbloem. DIY recept natuurlijke cosmetica van I Love Eco en Druantia

Hoe maak je de herstellende balsem?
Zoals je van ons gewend bent, is dit recept eenvoudig zelf te maken. Doe de goudsbloemolie, bijenwas en sheaboter in het kommetje en laat au-bain-marie smelten. Haal het kommetje van het vuur zodra alles gesmolten is. Prik de vitamine E capsules open en voeg de olie toe aan de gesmolten massa. Voeg de etherische olie toe en roer goed. Voeg ook de kaolin klei toe. Roer goed totdat alle klonters verdwenen zijn. Giet in het potje. Laat opstijven zonder deksel en klaar!

Bewaren: 4-6 maand

Alle gebruikte producten zijn te verkrijgen bij Druantia.

Recept: Iris Van Dessel
Beelden: Maaike-Louise Bakker voor I Love Eco

Print Friendly, PDF & Email


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.