Waarom ik naar Puur Beleven ga & WIN jouw ticket!

Waarom ik naar Puur Beleven ga & WIN jouw ticket!

Puur Beleven is een beurs die vroeger doorging onder de naam ‘Biolicious’. Met deze nieuwe naam willen de organisatoren nog meer verleiden tot een duurzame manier van leven, zowel op vlak van voeding, lifestyle, tuin als wonen. Dit kun je er naartoe op zaterdag 29 en zondag 30 september in Antwerp Expo. 

Hoe inspireer je iemand om duurzamer te gaan leven? Door het goede voorbeeld te geven (dat probeer ik hier toch te doen). Puur Beleven doet dat door enthousiaste standhouders in the picture te zetten en een uitgebreid aanbod lezingen, workshops en kookdemo’s te programmeren.

Waar kijk ik vooral naar uit?

 • De stand van mijn collega’s van Velt natuurlijk, maar ook andere ecologische organisaties als Eva, Animal Rights en Bite Back).
 • Demo’s koken van Julie Vandekerkckhove en Karola’s kitchen, omdat zij zonder in te boeten aan smaak en gastronomie, plantaardig koken behapbaar maken.
 • Foodtrucks waar je niet moet nadenken over je ecologische voetafdruk, want er is heel wat vegan en / of biologisch aanbod.
 • Zeker ook de markt in samenwerking met de Voedselteams en het CSA-netwerk. (Nu wij in onze gemeente het Voedselteams-depot hebben overgenomen, ben ik heel benieuwd kennis te maken met de mensen achter de Voedselteams).

Mijn kinderen gaan niet mee, maar stel dat je ze toch wil meenemen, kun je ze achterlaten in de aangepaste animatie met ondermeer een speelhoek van Plan Toys.

En hoe minimalistisch ik ook probeer te leven, stiekem kijk ik toch uit naar de beurstas met leuke goodies. 

Wil jij met een persoon naar keuze gratis naar Puur Beleven? Reageer dan hier onder of mail me jouw grote uitdaging: wat vind jij moeilijk aan duurzaam leven? Wie weet vind je wel een antwoord op de Puur Beleven-beurs.

Print Friendly, PDF & Email


8 thoughts on “Waarom ik naar Puur Beleven ga & WIN jouw ticket!”

 • Moeilijk aan duurzaam leven vind ik :
  – dat je je zo vaak moet verantwoorden
  – dat je soms moet kiezen voor een duurdere oplossing omdat duurzaam denken nog niet algemeen genoeg is

  – dat je in veel supermarkten nog steeds verplicht wordt om onnodig afval mee te nemen
  Graag zou ik de beurs bezoeken met Els Davids ,als die dan niet moet werken , of met mijn man Paul die héél hard zijn best doet om zo duurzaam mogelijk te leven.

 • Duurzaam leven op zich is niet zo erg moeilijk, maar de hoeveelheid afval is niet altijd te vermijden hoe ik ook mijn best doe. En de tegenstand en soms het sarcasme van ‘non believers’ vind ik bij momenten heel vermoeiend..

 • Duurzaam leven op zich is niet zo erg moeilijk, maar de hoeveelheid afval is niet altijd te vermijden hoe ik ook mijn best doe. En de tegenstand en soms het sarcasme van ‘non believers’ vind ik bij momenten heel vermoeiend.. Maar ik ben vast van plan om mijn leven op deze ecologische manier verder te zetten!

 • Dit vind ik moeilijk aan duurzaam leven :
  – dat je aanzien wordt als een krenterig type
  – dat er nog weinig duurzaam én tegelijk betaalbaar is… vooral qua mode
  – dat het nog niet genoeg aangemoedigd wordt in de winkels
  Graag wil ik als dochter van pioniers in de biolandbouw samen met mijn man de beurs met veel goesting en nieuwsgierigheid bezoeken.
  Alvast bedankt!
  Duurzame groetjes,
  Marie

 • ik ben al een aantal jaren vegan.
  ik zou graag deee beurs wiillen bezoeken omdat i:
  – tips om duurzaam te leven.
  – meer vegan te ontdekken
  – contact maken met andere mensen om zo ideeen op te doek hoe zij het doen.

 • Bij duurzaam leven vind ik het moeilijk om veel afval te vermijden in de supermarkt, maar het is wel haalbaar. Wij gaan echter binnenkort ons huis verbouwen en daarvoor duurzame alternatieven vinden die ook budgetvriendelijk zijn wordt een uitdaging ☺️

 • Wat lief! Ik doe heel graag mee.
  Mijn grootste uitdaging is ’tegen’ de maatschappij ingaan. En dan bedoel ik je omgeving die in een gewoonte is beland van consumeren en dat maakt dat ik me vaak moet verantwoorden als ik bv. niet de H&M of Mc. Donalds binnenstap. Het voelt vaak aan als een strijd, een mooie maar soms wel erg lastig. Je kan niet altijd gezellig meedoen met de stroom en creëert vaak je eigen duurzame wereld. Ik ben pas twintig, maar dat rechtvaardigheidsgevoel en de zorg voor de planeet zat er altijd al in. De uitdaging is om mijn eigen weg daarin te vinden, zonder anderen te verliezen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.