Duurzaam Lifestyle Blog (Eco, Bio & Fairtrade!)

40 dagen plantaardig: de finish

40 dagen plantaardig: de finish

Dit jaar nam ik me voor om de hele vasten plantaardig te eten. Ik vertelde je elke week in een update hoe het ging. Nu Pasen gepasseerd is, vind ik het tijd om even terug te blikken.

De ontdekking

Vast en zeker hoeveel je wèl nog kan eten als je het maar wil zien. Er zijn véél meer soorten groenten en manieren om die lekker klaar te maken, dan dat er soorten vlees, vis, kaas, eieren en boter zijn. Recepten vind je massaal via goede blogs (mijn favorieten Kookeetleef en De Groene Prinses) en in steeds meer en degelijke kookboeken. Ik daagde mezelf uit om elke week een nieuw recept te maken: zo ontdekte ik heerlijke vegan recepten waarin je totaal niet merkt dat je plantaardig aan het eten bent.

Hoe ik me voel(de)

Geweldig, energiek en licht. Vanaf de eerste week voelden mijn darmen zich opgelucht en nu ik tijdens het paasweekend weer wat kaas gegeten heb, voel ik me meteen weer wat zwaarder.

Wanneer ik het moeilijk kreeg

Op de echt drukke momenten waarop ik niet goed georganiseerd was, werd het moeilijker. Iets plantaardigs afhalen en onderweg eten, is in het gebied waar ik woon quasi onmogelijk.

Resultaat op de weegschaal

In totaal sleur ik 4,5 kg minder mee elke dag, toch bijna een zakje aardappelen. Nu is het natuurlijk zaak om dat zo te houden.

Conclusie?

40 dagen plantaardig is een experiment dat ik iedereen kan aanraden. Misschien moeten we het volgend jaar gewoon allemaal samen doen. Dan organiseer ik voor de vasten een paar workshops plantaardig koken en leren we van elkaar.

Volgens de teller van Dagen Zonder Vlees heb ik:

  • 738 m2 bespaard op mijn ecologische voetafdruk,
  • dit komt overeen met 863 baden en 906 km autorijden.
PrintFriendly and PDF
Please follow and like us:

Related Posts

Win 1 van de 3 boeken: Plantpower!

Win 1 van de 3 boeken: Plantpower!

Kennen jullie Lisette Kreischer nog? De dame achter verschillende veggie boeken zoals Lisette in Luilekkerland en de bedenker van de Dutch Weed Burger, heeft een nieuw boek uit. Plantpower is een nieuw handboek voor je dagelijkse inspiratie aan gezonde voeding. 96 van haar favoriete (plantaardige) recepten geeft […]

PrintFriendly and PDF
Win het nieuwe veggie kookboek van Avalon: Grow Eat Share!

Win het nieuwe veggie kookboek van Avalon: Grow Eat Share!

Het Gentse restaurant Avalon inspireert ons en jullie regelmatig met receptjes en onlangs hebben ze hun tweede vegetarische kookboek uitgebracht. We mochten al eerder genieten van Puur & Vegetarisch en nu mogen we Grow Eat Share in onze boekenkast leggen.   Het nieuwe kookboek is […]

PrintFriendly and PDF


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *