Biologisch hondenvoer van Yarrah

Biologisch hondenvoer van Yarrah

Zelf ben ik bewust vegetariër en koop ik zoveel mogelijk biologische producten, op het ritme van het seizoen. Van de lente tot en met de herfst eet ik vooral wat de moestuin me geeft. Onze hond Ayla snoept in de zomer graag mee uit die moestuin. Ze gaat zelf aardbeien, frambozen en blauwe bessen plukken en ook een restje van de tafel eet ze heel graag en met veel smaak op. Voor mezelf weet ik welk eten goed voor me is en ik voel aan mijn lichaam wat ik moet bijsturen. En als ik dat zelf niet kan, vraag ik raad aan mijn huisarts of osteopaat. Onze Ayla kan moeilijker zeggen wat ze nodig heeft en daarom geven we haar klassieke dierenvoeding. 

Biovoeding voor de hond

Ergens wringt dat, want als we haar droge hondenbrokken met kip en rijst geven, dan wil dat zeggen dat daar ook kippen voor zijn doodgegaan die niet het leven hebben gehad van bijvoorbeeld onze scharrelkippen. Om over de pesticiden in de rijst nog maar te zwijgen, vaak in omstandigheden geproduceerd die heel ver weg staan van onze moestuin. 

Ayla Yarrah
Ayla vond het vooral erg dat ze moest wachten tot we een goede foto hadden. Kijk dat zielig gezichtje.

 

Bio & eco

Daarom ben ik blij dat ik Yarrah ontdekte, via de hondensnoepjes in de BioPlanet. De oprichters van Yarrah zaten met hetzelfde dilemma als wij voor hun honden en katten. En dus gingen ze op zoek naar biologische ingrediënten om beter honden- en kattenvoer te maken. Dat is een nobel initiatief, maar dan nog zou het niet helemaal ecologisch zijn om van geslachte dieren enkel dierenvoeding te maken. En daarom gingen ze nog een stapje verder: ze gebruiken immers niet-gebruikte resten van biologisch gekweekte dieren voor hun dierenvoeding. En hebben ook heel wat veggie alternatieven. Ayla proefde zo’n paté op groentebasis en ze vond die echt heel lekker! (Dat merk je bij Ayla aan het feit dat ze het kommetje niet wil teruggeven voordat elke vierkante millimeter is afgelikt en ze komt zeuren om ook nog het oorspronkelijke bakje te mogen uitlikken.)

Yarrah Ayla
Aanvallen!

 

Breed assortiment

Ook voor de klassieke droge brokken hebben ze alternatieven voor puppy’s, grote en kleine honden, senioren en ook graanvrije brokjes. Tel daarbij nog aangepaste recepten voor honden met een gevoelig spijsverteringssysteem, vegetarische honden en zelfs vegetarische tarwevrije. Onze Ayla is fan van de snacks. Die zijn er in drie formaten: minisnoepjes (ideaal voor tijdens wandelingen; ik heb er zo in elke jas wel wat zitten), kauwstaafjes en veggie, grotere koekjes (ideaal voor voor het slapengaan). Nog niet uitgeprobeerd, maar wel in het assortiment: ‘chunks’ (vochtig voer in blikjes) en kippennekken om op te kauwen. De prijs ligt – net zoals bij biologisch eten voor ons – wel duidelijk hoger dan klassieke hondenproducten.

Print Friendly, PDF & Email


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.