I ♥ ECO & DRUANTIA: oogserum met koffie

I ♥ ECO & DRUANTIA: oogserum met koffie

Last van zware ogen nu je weer vroeg moet opstaan na de kerstvakantie? I Love Eco en Druantia to the rescue, want wij maakten een oogserum met koffie die je helpt in je strijd tegen wallen. Goed en genoeg slapen is natuurlijk een voorwaarde om geen wallen te krijgen. Maar met de korte dagen en het grijze weer, heb ik het toch altijd moeilijker om wakker te worden dan in de zomer met veel licht. 

We gebruikten voor dit recept een combinatie van twee natuurlijke oliën en twee soorten boter, zodat je een handig smeerbaar serum krijgt waarvan je maar een vingertopje nodig hebt voor je twee ogen. Het serum ruikt naar koffie en geeft je huid ook het opwekkend effect van de cafeïne mee. Ruik je de koffie niet graag, voeg dan een paar druppels van je favoriete etherische olie toe aan het recept. 

Nodig voor een klein potje:

 

koffie
Voor dit recept laten we koffie weken in olijfolie. Foot: Jessica Lewis voor Unsplash

 

Hoe maak je het?
  1. Maal drie eetlepels koffiebonen fijn in een koffiemolentje of gebruik een volle eetlepel gemalen koffie. Laat de koffie in zo’n 10 gr olijfolie gedurende 15 minuten au bain marie opwarmen en weken. Filter de olijfolie daarna door een koffiefilter en vang zo’n 6 gr koffie-olijfolie op. Ik moest hiervoor de koffiefilter een beetje forceren en uitwringen, zodat ik zeker ook de sterkere olie kon gebruiken. 
  2. Gebruik dan een ander kommetje au bain marie om de shea butter en cacaoboter te smelten en te mengen. Zodra ze gesmolten zijn, zet je het vuur uit en mag je de koffie-olijfolie en de jojoba-olie toevoegen. Blijf goed roeren. Doorprik de capsule vitamine E en voeg de vloeistof toe aan het geheel. 
  3. Roer nog een keertje goed door en giet in een brandschoon potje voordat de cacao- en shea butter weer begint te stollen.

Tip: je kunt uiteraard ook meteen een groter potje maken, of de ingrediënten vermenigvuldigen met een aantal potjes om cadeau te geven. Dat maakt het mengen gemakkelijker. 

Dit serum is ongeveer 6 maanden houdbaar.

Print Friendly, PDF & Email


1 thought on “I ♥ ECO & DRUANTIA: oogserum met koffie”

  • Mijn serum is iets simpeler. Koffie later macereren in jojoba . 2 weken. Filteren in neteldoek en in klein flesje. Maar ik kan er natuurlijk nog vit E bijvoegen. Ik haal trouwens mijn producten bij Druatia. Ik ga je volgen op Instagram. Sta je onder deze naam?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.