Gastblog Avalon: Nazomerse cocktail
Het Gentse restaurant Avalon inspireert met zomerse receptjes, puur natuur. We kregen al een heerlijke carpaccio van raap voorgeschoteld en een reeks zomerijsjes.
Vandaag gaan we voor een cocktail van gember en vlierbloesem. Een nazomerse cocktail, perfect voor tijdens de Indian Summer!
Ingrediënten
– 400 ml gemberthee (of gemberbier)
– 400 ml vlierbloesemsap
– 8 ijsblokjes
– 1 takje citroenthijm
– 2 takjes citroenmelisse
– 1 takje pepermunt
– 1 rode pikante chilipeper in ringetjes (indien heel pikant zonder zaadlijst, indien niet pikant met zaadlijst)
– 1 limoen in 8 gesneden (voor de afwerking)
– eventueel bessendiksap
Werkwijze
Doe alles, behalve de ijsblokjes in een kan. Laat minstens 2 uur trekken. Giet de cocktail in glaasjes, doe er nog wat verse citroentijm bij, 2 partjes limoen, 2 ijsblokjes en werk eventueel af met een scheutje bessendiksap.
Kan je wel een scheutje alcohol verdragen? Leng de cocktail dan aan met een geut kruidige gin. Verhouding: 1 deel gin, 4 delen cocktail.
Een mooie afsluiter voor een zalige zomer!
Recept: Restaurant Avalon
Beelden: Steffi De Bie voor I love eco