Gastblog Avalon: Nazomerse cocktail

Gastblog Avalon: Nazomerse cocktail

Het Gentse restaurant Avalon inspireert met zomerse receptjes, puur natuur. We kregen al een heerlijke carpaccio van raap voorgeschoteld en een reeks zomerijsjes.

Vandaag gaan we voor een cocktail van gember en vlierbloesem. Een nazomerse cocktail, perfect voor tijdens de Indian Summer!

I love eco blog, Restaurant Avalon, coctail, zelf maken, recept

Ingrediënten

– 400 ml gemberthee (of gemberbier)
– 400 ml vlierbloesemsap
– 8 ijsblokjes
– 1 takje citroenthijm
– 2 takjes citroenmelisse
– 1 takje pepermunt
– 1 rode pikante chilipeper in ringetjes (indien heel pikant zonder zaadlijst, indien niet pikant met zaadlijst)
– 1 limoen in 8 gesneden (voor de afwerking)
– eventueel bessendiksap

I love eco blog, Restaurant Avalon, coctail, zelf maken, recept

Werkwijze

Doe alles, behalve de ijsblokjes in een kan. Laat minstens 2 uur trekken. Giet de cocktail in glaasjes, doe er nog wat verse citroentijm bij, 2 partjes limoen, 2 ijsblokjes en werk eventueel af met een scheutje bessendiksap.

I love eco blog, Restaurant Avalon, coctail, zelf maken, recept

Kan je wel een scheutje alcohol verdragen? Leng de cocktail dan aan met een geut kruidige gin. Verhouding: 1 deel gin, 4 delen cocktail.

I love eco blog, Restaurant Avalon, coctail, zelf maken, recept

Een mooie afsluiter voor een zalige zomer!

Recept: Restaurant Avalon

Beelden: Steffi De Bie voor I love eco

Print Friendly, PDF & Email


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.