Gastblog Avalon: Zomerijsjes (2)

Het Gentse restaurant Avalon inspireert met zomerse receptjes, puur natuur. We kregen al een heerlijke carpaccio van raap voorgeschoteld en het eerste recept voor een zomerijsje, namelijk smoothieijs.
Vandaag maken we sojayoghurt bananenijsjes. Volgende week krijg je het laatste recept voor een zomerijsje. Benieuwd? Zeker de blog checken!
Ingrediënten
– 500 ml sojayoghurt
– 4 rijpe bananen
– 100 ml ahornstroop
Bereiding
Doe alle ingrediënten in een maatbeker en mix ze. Giet de mix in waterijsjesvormpjes. Leg alles in de diepvries en heb 4 uur geduld. Na al dat geduld word je beloond met zacht sojaijs! Om het ijs goed uit de vormpjes te kunnen halen, spoel je ze best (kort) af met lauw water. De vormpjes verwarmen met je handen werkt net zo goed om het ijs makkelijk en in 1 geheel los te krijgen.
Recept: Restaurant Avalon
Beelden: Steffi De Bie voor I love eco
Dat ziet er alvast super lekker uit. Als je je het nog gemakkelijker wil maken, dan kan je zelf ijs maken met de heerlijke mix van homemade gelato. Superlekker en vooral erg eenvoudig.
Bedankt voor je tip!