Getest: de producten van This Green

Getest: de producten van This Green

Ken jij de haarproducten van This Green by Hairborist al? Ik kende ze niet voordat ik een mailtje van hen kreeg. Mooie woordspeling in de naam, vind je niet? Want je weet meteen dat ze als herboristen bezig zijn met kruiden en natuurlijke producten en dat het over je haren gaat. I like it! Ik kreeg drie producten uit de nieuwe This Green-lijn om te testen: een verzorgende olie, shampoo en conditioner met het eco-garantie biolabel.

Het dilemma van verzorgingsproducten

Bij verzorgingsproducten zit ik altijd met een dilemma: het liefst maak ik ze zelf, maar dat lukt me niet altijd. De volgende stap is dan toch kopen, maar dan wil ik cosmetica met een biolabel en liefst nog met een ingrediëntenlijst die ik min of meer begrijp. Want heb je al eens gekeken naar de ingrediëntenlijst van een gewone bus shampoo die je in de supermarkt koopt? Echt wijs word je daar niet uit, vind ik. En dan is er nog het dilemma van de verpakkingen: want als je kant-en-klare producten koopt, koop je ze meestal ook in een verpakking die je niet meer kunt gebruiken eens ze leeg is. In dat opzicht ben ik ook wel fan van shampoobars.

Zowel over de ingrediëntenlijst als de verpakking heeft This Green nagedacht. Ze werken enkel met natuurlijke ingrediënten, waarvan de meeste biologisch gekweekt werden. Daar kun je op vertrouwen door het ecogarantielabel, dat een van de strengste van Europa is. Geen enkel van de producten is bovendien op dieren getest, toch ook een puntje waar ik gevoelig voor ben.

De verpakkingen van This Green zijn volledig Belgisch en over de labels werd nagedacht: de informatie die je moet weten, is op de verpakking gedrukt. Blijkbaar – ik wist dit zelf niet – zijn er heel wat chemicaliën nodig om etiketten van verpakkingen te halen voordat ze gerecycleerd kunnen worden. Dat is bij deze verpakkingen al niet nodig. Maar eigenlijk willen de producenten dat je de verpakkingen zelf recycleert door ze bij een kapsalon in je buurt weer te gaan vullen. Je krijgt dan een korting op je aankoop.

 

thisgreenthisgreenthuisgreen

 

Getest

Ik mocht dus de Bioleic Care, de shampoo en de conditioner testen. Een verzorgende olie voor je haren: ik moet eerlijk toegeven dat ik dat nog nooit gebruikt had, maar er wel tevreden over ben. De Bioleic Care heeft een lekkere citrusgeur, die altijd een gevoel van frisheid en zuiverheid bij mij oproept. Het is de bedoeling dat je die olie twintig minuten laat inweken en je haren dan twee keer wast met de shampoo. Dat is dan ook wel nodig, want met een keer krijg je de olie niet helemaal uitgespoeld. De shampoo en conditioner zijn met dezelfde etherische oliën samengesteld, dus je wordt ondergedompeld in een combinatie van citrus en tijm. De conditioner werkte op mijn haren niet 100% ontwarrend, maar dat ligt wellicht aan mijn kleuring en het feit dat wassen ze altijd wel fel in de war brengt. Ze werden wel lekker zacht en geurden ook na het uitspoelen nog lekker na.

 

Conclusie: zit je met hetzelfde dilemma als ik, of wil je gewoon afwisselen tussen zelfgemaakte en kan-en-klare haarproducten? Dan zijn deze producten zeker een aanrader!

Opmerking: ik kreeg van This Green de drie producten gratis opgestuurd, maar ben volledig vrij om mijn eigen mening te geven in deze blogpost omdat ik naast de gratis producten geen enkel (financieel) voordeel heb aan deze samenwerking.

Print Friendly, PDF & Email


5 thoughts on “Getest: de producten van This Green”

 • Ik doe heel graag mee voor deze producten van #ThisGreen
  Met de kou buiten en de warmte van de verwarming binnen is mijn haar niet in de beste staat.
  Mijn haar kan deze fijne producten dan ook heeeeel goed gebruiken
  Wat ik erg fijn vind is dat deze producten van This Green is dat er enkel natuurlijke ingrediënten in zitten en voorzien zijn van het ecogarantielabel.
  Echt top

 • Oh ik doe ook supergraag mee aan deze winactie. Ik heb heel erg lang haar, dus je herkent direct de goede of minder goede producten. De geurcombinatie citrus-tijm word ik meteen superenthousiast van! Dat kan niet anders dan lekker ruiken!!! Ecologisch en niet getest op dieren maken het af voor mij. Ik wil ze proberen 🙂

 • Ik ken de produkten van This Green nog niet.
  Zou leuk zijn om ze door deze leuke actie te mogen testen.
  Fingers crossed hier of moet ik zeggen hairs crossed

 • wauw wat een prachtige winactie van iloveeco.be , ik waag graag mijn kans voor deze This Green produkten zodat ik er mijn haar mee kan verwennen en ik metten deze produkten ook leer kennen , fingers crossed , i liked & shared

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.