Goedele Leyssen over haar boek Boost

Goedele Leyssen over haar boek Boost

Wie van yoga houdt en van gezonde voeding, vindt dit boek van Goedele Leyssen waarschijnlijk een pareltje. Dat dachten wij ook, dus stelden we de auteur enkele vragen en we kregen zeer fijne antwoorden. Lees maar!

I Love Eco: Er zijn al veel „gezondheidsboeken” op de markt. Waar maak je met Boost het verschil?

Goedele: “Boost is een holistisch boek. Er staan eenvoudige yoga- en ademhalingsoefeningen in, meditaties die slechts 3 minuten duren en daarnaast ook healthy food & lifestyle advies. Het geeft je inspiratie kleine dingetjes in je leven te veranderen die toch een groot effect hebben op hoe je je voelt en hoe je eruit ziet.”

I Love Eco: Boost is ondertussen aan zijn vierde druk toe. Had je verwacht dat het zo’n succes zou zijn? 

Goedele: ‘Ik heb Boost vooraf door een heleboel zeer kritische mensen laten nalezen en aan hun reacties merkte ik wel dat ze het echt een leuk boek vonden, maar ik had er absoluut geen idee van wat mensen die mij totaal niet kenden ervan zouden vinden. Het doet me echt heel veel plezier dat de reacties op Boost zo positief zijn.”

I love eco blog, Boost, Goedele Leyssen,

I Love Eco: “Welke drie gouden tips zou je willen meegeven aan onze lezers?”

Goedele:

1. Het eerste wat je zou moeten doen als je opstaat is een glas lauwwarm water drinken met het sap van een verse citroen erin (een halve citroen is ook ok). Het brengt je spijsvertering op gang. Citroen zit vol vitamine C en helpt je lichaam om te detoxen.
2. Stel je gsm in zodat die elk uur afloopt en neem tijd om drie keer lang en diep in en uit te ademen als je het alarm hoort. Op die manier word je je meer bewust van je ademhaling en leer je je ademhaling gebruiken als energiebron en om rustig te blijven.
3. Ga een beetje vroeger slapen (bij voorkeur voor 22u) en sta een beetje vroeger op (voor 7u). Op die manier bouw je ’s ochtends systematisch een moment in voor jezelf alvorens je je in de drukte van de dag stort.

I love eco blog, Boost, Goedele Leyssen,

I Love Eco: Je bent bezig met yoga, gezonde voeding, beauty… Waar gaat je hart het meeste naar uit?  

Goedele: “Yoga en meditatie. Ik heb het gevoel dat het allemaal daar begint. Als je veel yoga en meditatie doet, dan leer je jezelf en je lichaam beter kennen, je gaat automatisch meer naar gezonde voeding snakken en je begint te stralen.”

I Love Eco: Je bent ook mama. Hoe combineer je werken met je passie en je gezin? 

Goedele: “Ik heb mijn zoon Sam (12) om de week, wat betekent dat er ook regelmatig momenten zijn dat ik enkel rekening met mezelf moet houden. Nu sta ik sowieso vroeg op, dus als Sam er is, dan ben ik meestal klaar met mijn oefeningen en meditaties tegen dat hij wakker wordt. Overdag werk ik gewoon en gaat hij naar school. Ik geef soms retreats in het buitenland, zoals de Prosperity retreat in India die nu net achter de rug is. De volgende gaat door in de Paasvakantie. Als mijn seminaries of retreats tijdens een schoolvakantie vallen en hij is bij mij, dan kan hij gewoon mee.”

I Love Eco: Hoe ziet een doorsnee dag van Goedele Leyssen eruit? 

Goedele: “Eigenlijk ziet elke dag er bij mij anders uit. Enkel de ochtend verloopt meestal hetzelfde. Ik sta op rond 4u, om 4u30 zit ik op mijn yogamat en na mijn yoga en meditaties ga ik wandelen of lopen.  Om 7u maak ik ontbijt. Ik kook altijd een verse lunch voor Sam: rijst of quinoa of speltpasta of couscous met groenten. Dan neem ik een koude douche en tegen 9u zit ik achter mijn computer. Ik heb altijd ontzettend veel mailtjes te beantwoorden en een heleboel praktisch, omkaderend werk voor mijn events, social media. Ik heb ook regelmatig meetings i.v.m. mijn projecten en ik geef yogales, workshops en lezingen. Die moeten uiteraard voorbereid worden. ’s Avonds neem ik een (warme) douche en tegen 22u lig ik meestal in mijn bed.”

iloveecoblog_Boek_Boost_Goedele_Leyssen_3

I Love Eco: Waar ben je momenteel mee bezig? 

Goedele: “Ik ben bezig aan Balans, mijn tweede boek rond stress dat zal uitkomen in september 2015 en ik ben ook bezig met het voorbereidend werk voor een videoplatform op mijn site met yoga video’s, oefeningen en meditaties.”

I Love Eco: Wat wens je? 

Goedele: “Dat ik alles wat mij de energie geeft om mijn dromen te realiseren en het beste te halen uit de moeilijke momenten in mijn leven aan zoveel mogelijk mensen kan doorgeven via mijn boeken, workshops, retreats,…”

Wil je wel eens deelnemen aan een workshop van Goedele? Op zaterdag 15 november gaat er een Sweet Dreams workshop door in Radiant Light Yoga in Wilrijk. De last minute beslissers kunnen zeker nog terecht, want de zaal is groot genoeg!

Meer info over de workshops van Goedele vind je op www.livewithgrace.com

Je kan Goedele ook terugvinden op TwitterInstagramFacebook en Pinterest. Spread the love!

 

Print Friendly, PDF & Email


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.